Aanwezigheid Hiddink motiveert Australië: zege in uitzwaaiwedstrijd

22 september 2022, 16:18

Australië heeft de laatste thuiswedstrijd in aanloop naar het WK in Qatar winnend afgesloten. In eigen huis won de ploeg van bondscoach Graham Arnold met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Dat gebeurde onder het toeziend oog van de in het land zeer populaire Guus Hiddink. 

Hiddink staat er in Australië nog altijd goed op. In 2005 loodste hij het land als bondscoach naar de eerste WK-deelname in 32 jaar tijd. Op het eindtoernooi slaagde hij er met zijn ploeg ook nog eens in om de groepsfase te overleven, om vervolgens door de uiteindelijke wereldkampioen Italië uitgeschakeld te worden. Zijn toenmalige assistent was Arnold, nu dus zelf bondscoach van de Socceroos.

Het was Arnold die Hiddink overhaalde om zich deze week bij de nationale ploeg te melden. Hij was aanwezig op het trainingskamp waar het land zich voorbereidde op het aanstaande WK en zat donderdag dus ook als assistent op de bank bij het oefenduel tegen Nieuw-Zeeland. Normaliter is die functie weggelegd voor René Meulensteen, die nu echter in Europa was om de WK-tegenstanders aan het werk te zien. In de groepsfase zal Australië Frankrijk, Denemarken en Tunesië treffen. 

Australië - Nieuw-Zeeland 1-0

De enige treffer van de wedstrijd was geen onaardige. Na een halfuur spelen besloot Awer Mabil, middenvelder van Cadiz, van ver uit te halen en klopte hij de keeper in de korte hoek. In de Australische basiself stonden overigens drie spelers met een Eredivisie-verleden: Trent Sainsbury (PEC Zwolle en PSV), Ajdin Hrustic (FC Groningen) en Aziz Behich (PSV).

Australië speelt in de nacht van zaterdag op zondag om 4 uur (Nederlandse tijd) overigens nog een laatste oefenwedstrijd richting het WK. Opnieuw tegen Nieuw-Zeeland, maar dit keer een uitwedstrijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen