De Bruyne schiet België naar zege, Mbappé voorkomt degradatie Frankrijk

22 september 2022, 22:42

Naast het Nederlands elftal hebben ook de overige nationale ploegen in groep 1 en 4 van de Nations League hun wedstrijden donderdagavond afgewerkt. In de voorlaatste wedstrijd van de poulefase wisten wereldsterren Kevin de Bruyne, Kylian Mbappé en Christian Eriksen allen hun elftal bij de hand te nemen en op het scoreformulier terecht te komen.

Kroatië – Denemarken (2-1)

In de strijd om de koppositie in groep 1 van de Nations League is het de nationale ploeg van Kroatië gelukt om Denemarken te verslaan. Na de openingstreffer van VFB Stuttgart-verdediger Borna Sosa was Eriksen in de tweede helft verantwoordelijk voor de gelijkmaker, maar Lovro Majer bezorgde zijn ploeg toch de overwinning (2-1). Aankomende zondag speelt Kroatië in het laatste duel van de groepsfase tegen Oostenrijk, bij winst zal de ploeg van aanvoerder Luka Modric de winst in de groep vaststellen en de kwart finales van het toernooi in gaan.

Frankrijk – Oostenrijk (2-0)

Ook Frankrijk heeft donderdagavond een comfortabele overwinning weten te boeken in de Nations League. In het Stade de France werd Oostenrijk in de tweede helft met 2-0 verslagen dankzij goals van Mbappé en Olivier Giroud. Die overwinning was hard nodig, want dankzij de driepunter verlaat Frankrijk de laatste plaats in groep 1 van de Nations League en laat het de Oostenrijkers achter zich.

België – Wales (2-1)

Dankzij een mooie, vroege treffer van De Bruyne was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor De Rode Duivels, die dankzij een goal van Michy Batshuayi met een 2-0 voorsprong de kleedkamers opzochten. Kieffer Moore wist nog een aansluitingstreffer te maken voor Wales, maar de ploeg van invaller Gareth Bale zou uiteindelijk niet meer op gelijke hoogte komen. Hierdoor zal Wales in de laatste wedstrijd van de groepsfase moeten winnen van Polen om degradatie uit poule A van de Nations League te voorkomen. België daarentegen legt een goede generale repetitie af richting het laatste duel tegen het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena.

Zie ook: Video: De Bruyne schiet België op voorsprong met knappe goal