Van Gaal lyrisch over doelpunt: "Dat doe ik normaal nooit".

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 september 2022 – Bondscoach Louis van Gaal is tevreden met de prestatie van zijn Oranje in de gewonnen uitwedstrijd tegen Polen (0-2). Ook al merkte hij enkele slordigheden in balbezit op, toch ziet Van Gaal voldoende mogelijkheden richting het WK. In een interview met de NOS na afloop van de wedstrijd wierp de Amsterdammer zijn blik op het wedstrijdverloop.

Van Gaal lyrisch over doelpunt: "Dat doe ik normaal nooit".

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met name verdedigend vond Van Gaal het goed staan. "Ik vond de organisatie vandaag erg goed. We hebben 90 minuten lang druk op de bal gegeven en we hebben heel weinig weggegeven. Dat is knap, want je speelt toch tegen Robert Lewandowski en Arek Milik, die allebei op het hoogste niveau spelen". Ook over de uitvoering van zijn systeem is hij tevreden. "Ik wil dat er wordt doorgedekt en dat de wing-backs rugdekking kunnen verzorgen. Dat hebben we vandaag heel goed gedaan."

Zijn uitblinker van de avond had Van Gaal al snel gevonden. "Ik vond Gakpo zowel bij het balbezit van de tegenstander als wanneer wij in balbezit zijn erg goed vandaag. Ik vind dat hij alles heeft om een goede '10' te worden en dat hebben we vandaag gezien ook. Die eerste goal was een wereldgoal. Ik sprong ook van de bank af, dat doe ik normaal gesproken niet", aldus de bondscoach. Toch is ook Gakpo nog niet zeker van een basisplaats. "Klaassen (Davy, red.) heeft een fantastische voorbereiding gedraaid en bijna altijd gescoord. Hij verdient het ook om zondag te spelen."

Zorgen om blessures
De grote kanttekening die bij de overwinning van Oranje geplaatst kan worden is het aantal spelers dat geblesseerd uitviel. Met name over Teun Koopmeiners, die al binnen twee minuten het veld moest verlaten, is er nog veel onduidelijkheid. "Er moet nog een scan gemaakt worden, maar hij voelt zich iets beter. Meer weet ik niet." Ook over andere sterkhouders maakt hij zich zorgen. "Ook Frenkie de Jong hebben we uit voorzorg in de rust gewisseld. Dat Memphis er met zo'n blessure vanaf gaat voorspelt ook niet veel goeds. Ik denk dat hij niet zal spelen zondag. Berghuis denk ik eigenlijk ook niet, omdat het om een rugblessure gaat." Zodoende zal Van Gaal nog flink moeten puzzelen richting de laatste wedstrijd tegen België.

Lees ook: Oranje op Rapport: Gakpo schittert in aangepaste rol tegen Polen
?

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd