Van Gaal-kunstje ontleed: "De bondscoach wil hem prikkelen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2022 – Feyenoord-keeper Justin Bijlow heeft steun uit onverwachte hoek gekregen. Voormalig international Sander Westerveld denkt dat Louis van Gaal de sluitpost zeker meeneemt naar het WK in Qatar. "Van Gaal wil hem prikkelen, omdat hij op dit moment niet zijn niveau van vorig jaar haalt."

Van Gaal-kunstje ontleed: "De bondscoach wil hem prikkelen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tegenover ESPN analyseert de oud-keeper de situatie onder de lat van Oranje en steunt Bijlow. "Je ziet aan hem dat hij nu nét te laat reageert, net niet goed staat en minder 'match-winning saves' maakt. Voor Van Gaal een mooi moment om twee nieuwe keepers te testen en te zien of Bijlow mentaal sterk genoeg is", legt Westerveld de keuzes van de bondscoach uit.

"Als hij zich niet kan terugknokken de komende twee maanden is hij mentaal niet sterk genoeg", vervolgt Westerveld. "Ik denk dat hij dat wel is en weet zeker dat Bijlow gewoon bij de definitieve selectie zit van het WK." Voor deze interlandperiode kregen Andries Noppert, Jasper Cillessen en Remko Pasveer de voorkeur, al werd Bijlow wel getest voor de penaltyreeks.

Lees ook: Westerveld legt Oranje-keepers langs meetlat: "Duidelijk de nummer één"

Dick Advocaat en Cor Pot
Tegenover RTV Rijnmond ging ook voormalig Feyenoord-assistent Cor Pot in op de situatie van Justin Bijlow. "Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik Bijlow niet goed vind keepen. Hij lijkt wat onzeker, maar ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Vroeger heerste hij in de zestien, maar nu twijfelt hij. Bijlow moet weer die flair en de bluf krijgen. Misschien is hij bang om wéér geblesseerd te raken. Hij moet zijn eigen stijl blijven keepen, want dat is zijn kracht."

Ook de man met wie Pot samenwerkte, Dick Advocaat, weet dat Van Gaal echt wel gaat kiezen voor Bijlow in de selectie. "Een uitstekende keeper", zei de voormalig Feyenoord-trainer tijdens Veronica Offside. "Hij gaat zeker mee naar het WK. Hij verkeert in mindere vorm, maar ik heb hem anderhalf jaar meegemaakt bij Feyenoord: geweldig." Wel denkt Advocaat dat Van Gaal routinier Jasper Cillessen aanwijst als de nieuwe eerste keeper.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd