Klaassen sprak over reserverol bij Ajax: "Dan is het irritant"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 september 2022 – Ajax-middenvelder Davy Klaassen is zijn basisplaats in Amsterdam weliswaar kwijt, maar is op het middenveld van het Nederlands elftal nog wel een van de kanshebbers op een vaste plek in het elftal. Hoewel hij als nummer tien met Cody Gakpo een serieuze concurrent erbij gekregen heeft, houdt hij hoop op veel speeltijd op het WK in Qatar. 

Klaassen sprak over reserverol bij Ajax: "Dan is het irritant"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En dat is ondanks dat hij onder Alfred Schreuder lang niet altijd speelt dit seizoen bij Ajax. "Ik wil altijd spelen. Als je niet speelt, is het irritant. Hij zegt dat ik uiteindelijk fit moet zijn", aldus Klaassen tegenover NU.nl over het gesprek dat hij met Van Gaal had over het verliezen van zijn basisplaats bij Ajax.

"Ja, en leveren. Ik denk dat ik het goed heb gedaan bij Oranje. De trainer weet dat ik het kan en ik heb het ook in Oranje laten zien", vond Klaassen. "Ik maak me geen zorgen om het WK. Ik heb er een goed gevoel over. Ik voel dat de trainer heel veel vertrouwen in mij heeft. Maar dat is geen garantie."

Lees ook: 'WK-elftal Van Gaal al bijna in te vullen: nog drie vraagtekens'

Als nummer tien maakte Gakpo ook veel indruk in Oranje en door de blessure van Steven Berghuis – die achter Klaassen fungeert op het middenveld – moest Klaassen tegen België ook al snel meer controlerend uit de voeten. "Dat maakt me niet zoveel uit. Op die andere positie kan ik ook spelen", sprak Klaassen geen voorkeur uit voor een positie. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd