'Simeone wil verdediging deze winter versterken met Barça-icoon'

27 september 2022, 22:25   Bijgewerkt: 27 september 2022, 22:30

FC Barcelona en Atlético Madrid zaten de afgelopen jaren regelmatig met elkaar om tafel. Zo verruilde Antoine Griezmann de Madrilenen voor Camp Nou en keerde hij inmiddels ook alweer terug in het Wanda Metropolitano. Luis Suarez stapte anderhalf jaar geleden eveneens over van Barcelona naar de hoofdstedelingen, die nu Gerard Piqué op het oog zouden hebben om in januari de geplaagde defensie te komen versterken.

Dat schrijft het Spaanse Sport althans. Piqué (35) is dit seizoen veroordeeld tot een bijrol in Camp Nou. Alleen in het uitduel met Cadiz (0-4), waarin veel vaste basisspelers rust kregen van Xavi, mocht hij vooralsnog de negentig minuten vol maken. De oefenmeester geeft doorgaans de voorkeur aan spelers als Andreas Christensen, Eric Garcia en Jules Koundé in het centrum, en ook de inmiddels geblesseerd geraakte Ronald Araujo stond dit seizoen boven Piqué in de pikorde.

Atletico hoopt Piqué dus uit zijn uitzichtloze situatie te bevrijden. Diego Simeone is onvoldoende tevreden over zijn huidige centrum, waar doorgaans spelers als José Maria Giménez, Felipe en Stefan Savic staan. De club hoopt bovendien dat het door het halen van Piqué een troef in handen heeft in de onderhandelingen om Griezmann definitief terug te halen.

Daarnaast hoopt Atlético dat het nog een ander voordeel in de strijd om Piqué heeft. Barcelona is financieel nog altijd lang niet gezond, en Piqué drukt met zijn hoge salaris stevig op budget. Afgelopen zomer duurde het tot de laatste dagen van de inchrijfperiode tot de Catalanen al hun zomeraanwinsten konden inschrijven. De club kwam met talloze spelers een salarisverlaging overeen, terwijl het ook verwoede pogingen deed onder meer Frenkie de Jong en Memphis Depay de deur uit te werken. Zij bleven, maar de club slaagde er wel in afscheid te nemen van Miralem Pjanic, Martin Braithwaite en Samuel Umtiti. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen