Opstelling Ajax: twee basisdebutanten tegen Go Ahead Eagles

1 oktober 2022, 19:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Florian Grillitsch en Lucas Ocampos staan vanavond tegen Go Ahead Eagles voor het eerst in de basis bij Ajax. Dat blijkt uit de opstelling van Alfred Schreuder die de club even geleden naar buiten bracht. De Oostenrijker en de Argentijn kwamen afgelopen zomer over van Hoffenheim en Sevilla.

In het doel is Remko Pasveer niet verrassend de eerste keus van Schreuder. Achterin staan met Devyne Rensch, Jurriën Timber, Calvin Bassey en Daley Blind ook de verwachte namen. Op het middenveld kiest de keuzeheer dus voor Grillitsch, die geflankeerd wordt door Davy Klaassen en Kenneth Taylor. Voorin is Brian Brobbey, zoals al verwacht werd, de spits van de Amsterdammers. Hij wordt geflankeerd door Ocampos en aanvoerder Dusan Tadic.

Mohammed Kudus is door de basisplaats van Brobbey zijn positie in de spits in ieder geval voor een wedstrijd kwijt. De Ghanees maakte de afgelopen weken indruk door onder meer tegen Liverpool en AZ te scoren, maar start tegen Go Ahead dus op de bank. Daar komt hij ook Steven Berghuis tegen, die geblesseerd raakte bij Oranje maar dus wel fit genoeg is om minuten te maken.

Bergwijn krijgt rust

De basisplaats van Ocampos gaat ten koste van Steven Bergwijn. De topaankoop van afgelopen zomer hoeft vermoedelijk niet te vrezen voor zijn plaats, maar zal rust krijgen van trainer Schreuder. Die had al aangekondigd de komende weken wat te zullen gaan rouleren, ook om zijn vele internationals fit te houden met het oog op het aankomende WK in Qatar. Dat gaat in november van start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen