Frankrijk volgt Denen en komt met statement in aanloop naar WK

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – Frankrijk is niet van plan om van het komende WK in Qatar een groot feest te gaan maken. De politiek wil daarmee een statement afgeven en laat duidelijk blijken een tegenstander te zijn van de locatie van het mondiale toernooi. Op Franse bodem zal daarom eind dit kalenderjaar weinig gebeuren.

Frankrijk volgt Denen en komt met statement in aanloop naar WK

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meerdere grote steden hebben inmiddels al besloten dat er geen zogenaamde fanzone komt. Daar zouden fans gezamenlijk naar wedstrijden van de nationale ploeg kunnen kijken, maar dat feest gaat niet door. Lille, Reims en Strasbourg hebben de knoop al doorgehakt dat er geen fanzone in die steden komt. Steden als Bordeaux en Marseille twijfelen wat ze gaan doen.

Lees ook: Denen maken statement met WK-shirt, organisatie reageert

Het WK begint over een kleine twee maanden en daarom laten steeds meer landen van zich horen. De nationale ploeg van Frankrijk begint als titelhouder aan het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps neemt het in de groepsfase op tegen Australië, Tunisië en Denemarken. Die tegenstander kwam eerder al met een opvallend statement richting de organisatie.

Denemarken speelt in bijzondere tenues
Denemarken werkt het WK namelijk af in speciale tenues. Zowel de rode thuisshirts, de witte uitshirts als het volledig zwarte derde tenue is namelijk effen van kleur. 'Wij willen een statement maken over de mensenrechtensituatie in Qatar, en de manier waarop de buitenlandse arbeiders die de stadions gebouwd hebben zijn behandeld', aldus kledingsponsor Hummel.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd