Nederlands Atalanta gedeeld koploper; negatieve hoofdrol Sinisterra

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – Door de overwinning van Napoli op Torino wist Atalanta Bergamo wat het zondagavond moest doen: winnen. En dat deed de ploeg van Gian Piero Gasperini. Met Hans Hateboer, Marten de Roon én Teun Koopmeiners allemaal in de basis, was Atalanta met 1-0 te sterk voor Fiorentina.

Nederlands Atalanta gedeeld koploper; negatieve hoofdrol Sinisterra

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de aanloop naar de ontmoeting in Bergamo was het natuurlijk de vraag of we Koopmeiners aan de aftrap zouden zien verschijnen. De middenvelder had in de Nations League-wedstrijd Polen-Nederland een basisplaats, maar moest binnen de kortste keren het veld noodgedwongen verlaten. Koopmeiners had een hersenschudding opgelopen en verliet daardoor voortijdig het trainingskamp van Oranje. Maar zondagavond trad hij 'gewoon' weer aan met Atalanta.

Ook Hateboer en De Roon hadden dus een basisplaats. Atalanta draait tot op heden een prima seizoen. De nummer acht van het afgelopen seizoen in Italië bleef in de eerste zeven competitieduels ongeslagen en kon daardoor vanavond op gelijke hoogte komen met koploper Napoli. Maar daarvoor moest Atalanta dus wel winnen van Fiorentina. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Het verschil werd pas na 59 minuten gemaakt. Ademola Lookman tikte binnen na een uitstekende actie van Luis Muriel. Daarmee bezorgde Lookman zijn ploeg drie belangrijke punten én de gedeelde koppositie. De voorsprong op Lazio en AC Milan bedraagt drie punten.

Leeds United-Aston Villa (0-0)
Ook in Engeland kwam een oud-Eredivisie speler in actie. Luis Sinisterra had een basisplaats bij Leeds United, dat op eigen veld aantrad tegen Aston Villa. De oud-aanvaller van Feyenoord scoorde vooralsnog twee keer in de Premier League. Hij liet zich vandaag echter van zijn slechtste kant zien. Sinisterra werd na 26 minuten op de bon geslingerd. Vroeg in de tweede helft ontving hij om een opmerkelijke reden zijn tweede gele kaart: hij verhinderde het nemen van een vrije trap door Aston Villa. Daardoor mocht hij voortijdig douchen. Gelukkig voor Sinisterra hield Leeds United stand.

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Premier League

    gerelateerd