Van Bommel verrast na nederlaag: "Hartstikke goed gedaan"

2 oktober 2022, 21:25

Antwerp FC en Mark van Bommel wonnen hun eerste negen competitiewedstrijden van dit seizoen en hoopten die reeks zondagavond te verlengen op bezoek bij KV Kortrijk. Maar de koploper van België ging verrassend met 2-1 onderuit. Van Bommel was na afloop echter mild voor zijn spelers.

Door de overwinningen van KRC Genk en Club Brugge wist Antwerp FC wat het moest doen: winnen van KV Kortrijk. Dat had op papier geen problemen mogen opleveren. Waar de Antwerpenaren 27 punten haalden uit hun eerste negen wedstrijden, pakte KV Kortrijk pas zeven punten. Maar daar was in de realiteit weinig van te merken. De nummer veertien van de Jupiler Pro League opende na 21 minuten de score en verdubbelde die vlak voor rust. Vincent Janssen maakte pas in de tweede minuut van de blessuretijd de aansluitingstreffer.

"Ik kan mijn jongens niets verwijten, want we hadden een tiental grote mogelijkheden", werd Van Bommel na afloop geciteerd door Sporza. "Maar we lieten ons twee keer verrassen in de restverdediging." Antwerp FC hoefde tot vanavond pas twee tegentreffers toe te staan in de competitie. Op bezoek bij KV Kortrijk vielen ze echter veel te makkelijk. Als je je eigen kansen dan niet afmaakt, wordt het een lastige avond. "Normaal gezien win je zo'n wedstrijd. We kregen de kansen en de dingen die gevraagd werden, hebben we goed uitgevoerd."

Van Bommel is dan ook te spreken over de mentaliteit van zijn spelers. "Die was goed. De jongens hebben het gewoon hartstikke goed gedaan." Maar een nederlaag kon dus niet worden voorkomen. Daardoor is de spanning terug aan kop van de Jupiler Pro League. De voorsprong op Club Brugge is weliswaar nog vijf punten, maar KRC Genk zit de koploper op de hielen. Het verschil ten opzichte van de Limburgers bedraagt slechts twee punten. Vrijdag neemt Antwerp FC het op eigen veld op tegen STVV. Op 23 oktober staat de topper tegen KRC Genk op het programma.