Blunderende Celtic-doelman Hart helpt RB Leipzig aan drie punten

5 oktober 2022, 20:45   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 20:53

RB Leipzig is in de Champions League eindelijk van de hatelijke nul af. Na de nederlagen tegen Shaktar Donetsk en Real Madrid waren de Duitsers woensdagavond op eigen veld met 3-1 te sterk voor Celtic. Daarbij speelde Joe Hart, de doelman van de Schotten, een ongelukkige rol.

RB Leipzig eindigde een paar maanden geleden nog op de vierde plaats in Duitsland, maar kon in de eerste maanden van dit seizoen weinig potten breken. De ploeg staat in de Bundesliga op een teleurstellende elfde plaats en verloor haar eerste twee groepsduels in de Champions League. Afgelopen zaterdag werd er echter met 4-0 gewonnen van Bochum, waarmee vertrouwen werd getankt voor de ontmoeting met Celtic. Daarin telde voor RB Leipzig enkel de zege, anders had het vrijwel zeker een streep kunnen zetten door overwintering in de Champions League.

Maar de eerste drie punten van deze campagne zijn dus binnen. Vraag alleen niet hoe. RB Leipzig, waar oud-Heracles Almelo doelman Janis Blaswich een basisplaats had, moest er diep voor gaan. Bovendien moest de ploeg van Marco Rose, die vorige maand werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, een aantal tegenslagen te boven komen. Zo dacht RB Leipzig na achttien minuten de score te openen, maar werd het doelpunt van Christopher Nkunku na ingrijpen van de VAR afgekeurd. Tien minuten later had de Fransman wél reden tot feestje. Ditmaal viel er op zijn treffer niets af te dingen.

RB Leipzig ging rusten met een voorsprong, maar kreeg na amper drie minuten in de tweede helft al de gelijkmaker om de oren. Jota bracht Celtic langszij. Heel lang konden de bezoekers uit Schotland niet genieten van de gelijkmaker. Daar leek het op althans. Dominik Szoboszlai dacht de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong te schieten, maar de VAR staak daar opnieuw een stokje voor. Werd het dan zo'n avond voor Leipzig? Nee, dat niet. Een blunderende Hart stelde André Silva in staat te scoren, waarna de Portugees een kwartier voor tijd op fraaie wijze zijn tweede van de avond maakte en de eindstand op 3-1 bepaalde.

Tekst gaat verder onder de tweets...

RB Salzburg-Dinamo Zagreb (1-0)

RB Leipzig-Celtic was niet de enige wedstrijd die al om 18.45 uur op gang werd gefloten. In Oostenrijk stonden RB Salzburg en Dinamo Zagreb tegenover elkaar. In een groep met verder ook AC Milan en Chelsea konden beide teams een overwinning goed gebruiken. Die ging uiteindelijk naar de thuisploeg. De winnende treffer van Noah Okafor uit een strafschop viel pas na 71 minuten. Dinamo Zagreb had daarna nog wel tijd voor de gelijkmaker, maar die bleef dus uit. RB Salzburg klimt dankzij de zege over de Kroaten heen en gaat in ieder geval voor een paar uurtjes aan kop in groep E.