Schmidt dankt enorme blunder doelman Rio Ave, Porto wint ook

8 oktober 2022, 20:54   Bijgewerkt: 8 oktober 2022, 21:02

Roger Schmidt is met Benfica nog altijd ongeslagen in de Portugese competitie. De Duitse oefenmeester, deze zomer overgekomen van PSV, verloor zelfs in alle competities nog geen wedstrijd met zijn elftal. Thuis tegen Rio Ave won Benfica met 4-1, mede dankzij een enorme blunder van doelman Jhonatan van de bezoekers. FC Porto won ook, en blijft met drie punten achterstand op Benfica tweede.

Vorige week speelde Benfica nog twee keer gelijk. Eerst in eigen land, toen het op bezoek bij Vitoria Guimaraes voor het eerst dit seizoen punten in de competitie verspeelde (0-0). Het punt dat midweeks werd behaald tegen Paris Saint-Germain zal in Lissabon een stuk positiever zijn ontvangen. Het Champions League-duel met de Parijse topclub eindigde in 1-1.

Rio Ave nam via Fabio Conceiçao nog wel verrassend de leiding in Estádio da Luz, maar daarna stelde Benfica snel orde op zaken. Gonçalo Ramos scoorde nog voor rust twee keer. Tussen zijn beide treffers door baarde Rio Ave-doelman Jonathan opzien door een terugspeelbal dusdanig verkeerd aan te nemen dat deze in zijn eigen doel belandde. Na rust besliste Petar Musa het duel door Benfica op een veilige 4-1 voorsprong te zetten. De late aansluitingstreffer van Gonçalo Rodrigues was slechts voor de statistieken. Voormalig Ajacied David Neres bleef de hele wedstrijd op de bank bij Benfica.

Porto blijft in spoor

FC Porto heeft de achterstand van drie punten op het Benfica van Schmidt weten te behouden. Het deed dat door het uitduel met Portimonense met 0-2 te winnen. Otávio scoorde voor rust voor de nummer twee van de competitie, waarna de Braziliaan Pepe in de tweede helft de marge verdubbelde. Porto staat na negen gespeelde duels op 22 punten, drie minder dan de 25 van de koploper uit Lissabon. Braga kan morgen tegen Chaves nog wel gelijk komen met Porto.