Teruggedraaide beslissing Makkelie verpest Belgisch feestje niet

12 oktober 2022, 20:42   Bijgewerkt: 12 oktober 2022, 20:57

Club Brugge heeft zich voor de eerste keer in de clubhistorie geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Atlético Madrid volstond om overwintering in het belangrijkste Europese clubtoernooi veilig te stellen.

Club Brugge kent een droomseizoen in de Champions League. In de eerste drie wedstrijden werden negen punten behaald. Eerst werd Bayer Leverkusen verslagen (1-0), vervolgens FC Porto (0-4) en vorige week Atlético Madrid (2-0). Omdat de andere groepsgenoten na drie wedstrijden op drie punten stonden, wist Club Brugge dat een punt in Madrid volstond om door te stoten naar de achtste finale.

Zonder Nederlanders in de basis hield Club Brugge knap stand in de Spaanse hoofdstad. De thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar het waren de bezoekers die vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid leken te krijgen om op voorsprong te komen. Na een vermeende overtreding op Tajon Buchanan legde Danny Makkelie de bal op de stip. De Nederlandse scheidsrechter had de situatie echter verkeerd beoordeeld, werd gecorrigeerd door VAR Dennis Higler en draaide zijn beslissing terug.

Met Bjorn Meijer als invaller en Noa Lang negentig minuten op de bank hield Club Brugge tot het laatste fluitsignaal zijn doel schoon. Daardoor is de ploeg van trainer Carl Hoefkens nu al verzekerd van een plek in de achtste finale van de Champions League. Club Brugge lijkt ook een goede kans te maken op de groepswinst, maar moet daarvoor mogelijk nog wel een paar punten pakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen