Experiment Jonker bij OranjeLeeuwinnen krijgt pijnlijk staartje

13 oktober 2022, 17:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Jonker koos er in de laatste interland voor om een nieuw systeem te implementeren bij de OranjeLeeuwinnen en veel vaste krachten rust te geven. Maar dat kan weleens een duur foutje zijn geweest. Mede door de nederlaag tegen Noorwegen valt Oranje namelijk uit de top-zes van de FIFA Ranking en daarom wacht Pot 2 in plaats van Pot 1 bij de WK-loting. 

Het was de enige nederlaag sinds augustus, toen Nederland nog op de vijfde plaats stond en royaal leek af te stevenen op een plek bij de geplaatste ploegen in Pot 1 voor de WK-loting. Sindsdien won Nederland twee duels, maar ging het tegen Noorwegen (de nummer elf van de FIFA-ranking) onderuit en zag het een wedstrijd tegen Zambia afgelast worden. Zodoende werd er in de laatste interlandbreak geen punt meer gepakt.

 

De FIFA-ranking wordt bepaald aan de hand van de zogenoemde ELO-ranking, waardoor met name het duel tegen Noorwegen zwaar had kunnen meewegen op de ranglijst. De ranglijst wordt aangevoerd door het ijzersterke Amerika, gevolgd door Zweden, Duitsland en het Engeland van Sarin Wiegman. Frankijk en Spanje zijn de andere twee teams die Nederland nu kan treffen uit Pot 1 voor de WK-loting. 

Lees ook: Jonker kopieert idee Van Gaal bij Oranje

 

Leuk detail is dat de Leeuwinnen door deze daling wel precies op dezelfde plaats staan als de mannen van Louis van Gaal, die eveneens achtste staan. De loting voor het mondiale eindtoernooi staat overigens gepland op 22 oktober, waarbij de ceremonie start om 12.00. Meestal gaan pas een half uur later de eerste balletjes rollen: voor Nederland komt er op zeker een topland uit de koker. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen