Utrecht wil tegen angstgegner PSV bizarre statistiek beëindigen

15 oktober 2022, 15:01

Voor FC Utrecht wacht aankomende zondag de flinke uitdaging om een einde te maken aan een bizarre reeks. Waar de Domstedelingen het landskampioen Ajax vaak lastig weten te maken, is Utrecht tegen PSV namelijk vaak kansloos in Eindhoven. In een interview met het Algemeen Dagblad blikt verdediger Sean Klaiber vooruit op de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen PSV.

Op basis van het recente verleden wacht Utrecht geen leuke middag in het Philips stadion. Van de afgelopen 40 thuiswedstrijden tegen FC Utrecht in de Eredivisie ging er voor de Eindhovenaren namelijk geen enkele verloren. Bovendien wist PSV de afgelopen 25 wedstrijden allemaal te winnen. Zorgen maakt Klaiber zig echter niet. "Geen angst hebben; dat is de manier om een resultaat te halen daar", aldus de rechtsback. "Statistieken zijn er namelijk om doorbroken te worden. Een cliché, maar waar. Waarom zou je in godsnaam angst hebben? Echt, bang zijn voor iets of iemand gaat nergens over", is Klaiber vastberaden.

Tot nu toe loopt het seizoen nog niet helemaal volgens verwachting voor Utrecht. Met zijn ploeg bezet Klaiber momenteel de negende plaats in de Eredivisie. Hij heeft wel een idee over wat er anders moet bij zijn ploeg. "Ik vind dat we te vaak te veel respect voor onze tegenstanders tonen. Dat mag niet. Soms een tikkie of een schop uit durven delen. Uitstralen dat je geen vrees hebt. Lef hebben. Als we dat doen heb je tegen elke tegenstander kans. Ook tegen PSV", aldus de rechtsback, die aankomende zondag zal proberen om de man in vorm Cody Gakpo af te stoppen. 

PSV dodelijk effectief

Klaiber erkent wel dat PSV vaak een lastige tegenstander vormt voor zijn ploeg. Op de statistiek dat de afgelopen 25 uitwedstrijden verloren werden reageert de verdediger niet geheel verbaasd. "Het is heel gek. Je hebt bij PSV vaak het gevoel dat je aardig in de wedstrijd zit. En toch verlies je dan uiteindelijk met 3-0. En wat dat nou is…? In Eindhoven is die club vaak dodelijk effectief. Dat is het, denk ik." PSV wist in 51 thuiswedstrijden tegen FC Utrecht liefst dertig (!) keer de nul te houden. Aankomende zondag om 14:30 wordt er afgetrapt in Eindhoven, dan heeft Utrecht de kans om een einde te maken aan een pijnlijke statistiek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen