Xavi toont begrip voor kritiek: "Ik snap dat mensen twijfelen"

15 oktober 2022, 16:41

Na het gelijke spel tegen Inter Milan in de Champions League afgelopen woensdag (3-3) wordt overtwintering in het miljardenbal een zware opgave en is de kritiek op zijn positie toegenomen. Op de persconferentie in aanloop naar El Clásico reageert Xavi op de kritiek in de media en blikt hij vooruit op de kraker in Madrid. 

Xavi heeft begrip de teleurstelling bij de fans van Barcelona na de Europese prestaties, zo stelt hij. "Ik begrijp heel goed dat mensen twijfelen. We hebben tegen Internazionale gefaald op een dag dat we niet konden falen. Ik begrijp de Barcelona-fans, want ook ik ben verdrietig." Met de kritiek kan Xavi echter weinig en hij focust zich dan ook liever op het voetbal zelf. "Ik probeer zo min mogelijk van de kritiek mee te krijgen door weinig te luisteren en te lezen. Ik weet als geen ander waar we mee bezig zijn en ik ben positief gestemd. Als ik dat niet zou zijn, zou ik de eerste zijn die op zou stappen."

Vorig seizoen wist FC Barcelona vriend en vijand te verrassen door in eigen huis met 4-0 van Real Madrid te winnen. Deze hielp het team enorm, maar Xavi denkt richting zondag ook aan de lange termijn. "Het winnen van de Clásico gaf ons vorig seizoen een enorme morele boost en dat willen we dit jaar opnieuw ervaren. Het zou geweldig zijn als we weer winnen, maar het is goed om te onthouden dat we aan iets aan het bouwen zijn. Het seizoen duurt nog lang.

Strijd om koppositie

Zowel Barça als Real Madrid staan na acht speelrondes in La Liga op 22 punten, waardoor de ploeg van Xavi momenteel op basis van doelsaldo de leiding heeft in de competitie. De spanning is dan ook om te snijden in aanloop naar de wedstrijd, zo geeft Xavi aan. "Duidelijk is wel dat dit een wedstrijd is waar je naar uitkijkt. Ik zou graag weer voetballer willen zijn om wedstrijden zoals deze te spelen. Het vraagt om de de maximale inzet van iedereen." Aankomende zondag wordt er om 16.15 uur afgetrapt in het Bernabéu stadion. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen