Marokko
0 – 0
Spanje

Guardiola geeft toe: "Manchester City heeft penalty-probleem"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 oktober 2022 – Manchester City speelde dinsdagavond doelpuntloos gelijk tegen Borussia Dortmund. Door het resultaat verzekerden de Duitsers zich van overwintering in de Champions League, wat City een week eerder al gelukt was. De Citizens lieten echter een grote kans op een overwinning liggen toen Riyad Mahrez in de tweede helft -opnieuw- een strafschop miste.

Guardiola geeft toe: "Manchester City heeft penalty-probleem"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Sinds ik hier ben hebben we al ik wéét niet hoeveel miljoenen penalties gemist", baalde City-trainer Pep Guardiola na afloop van het duel, "en dat is een groot probleem." De volgende strafschop die de ploeg krijgt gaat in ieder geval aan de neus van de Algerijn voorbij: "Riyad moet dit terugkijken, en gaan oefenen. Maar hij krijgt nu eerst een break."

Wissel Haaland
Guardiola liet in de rust van het duel in Dortmund zijn topscorer Erling Haaland in de kleedkamer. "Hij had wat last van verkoudheid, en daar kwam in de eerste helft nog pijn in zijn voet bij", legde de Spaanse oefenmeester uit. Daarnaast kwam de Noor, die dit seizoen scoort als een tierelier, niet fit over. "Ik vond hem er vermoeid uitzien", zegt zijn trainer.

Of Haaland weer fit is voor het duel van aankomende zaterdag, als City een bezoek aan Leicester City wacht, valt nog te bezien. "Ik zag hem na de wedstrijd wel weer normaal lopen", is Guardiola hoopvol. "We moeten zijn situatie eerst maar eens aankijken." Haaland zou, als hij meespeelt, weleens aan de beurt kunnen zijn om het vanaf elf meter te proberen. Hij is de enige speler die dit seizoen nog niet faalde vanaf de stip. Tegen Brighton benutte hij afgelopen weekend een penalty, net als eerder diet seizoen bij West Ham United.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd