Inter geeft Barcelona de genadeklap, Lang schlemiel bij Brugge

26 oktober 2022, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Internazionale heeft zich woensdagavond verzekerd van een plekje in de knock-outfase van de Champions League. De grootmacht uit Milaan won in eigen stadion met 4-0 van het nietige FC Viktoria Pilsen. Door de zege van Inter is FC Barcelona veroordeeld tot de Europa League.

Inter wist dat het bij een overwinning niet meer hoefde te vrezen voor de Catalanen, die om 21.00 uur spelen tegen Bayern München. Met Denzel Dumfries in de basis schoot de gastheer uit de startblokken. Halverwege was de buit namelijk al binnen voor de ploeg van trainer Simone Inzaghi. Door doelpunten van Henrikh Mkhitaryan en Edin Dzeko stond het 2-0 voor de thuisploeg, die daarmee al vrijwel zeker was dat de tweede plek in groep C binnen was.

Na de thee probeerden de gasten met meerdere wissels nog wat te bewerkstelligen. Toch slaagde Pilsen er niet in om terug in de wedstrijd te komen. Inter nam was gas terug, maar kwam halverwege het tweede bedrijf toch nog op 3-0. Vlak voordat hij gewisseld werd, schoof de ervaren spits de derde treffer tegen de touwen. De aanwezige fans werden in de slotfase ook nog op de 4-0 getrakteerd. Die werd gemaakt door invaller Romelu Lukaku.

Lang krijgt pak slaag met Club Brugge

Club Brugge was al zeker van de knock-outfase van de Champions League, maar kreeg in eigen huis een ongekend pak slaag van FC Porto. De Portugezen gingen met een 0-1 voorsprong aan de thee dankzij een doelpunt van Mehdi Taremi. In de tweede helft kreeg Noa Lang de kans om Brugge vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte te brengen. Hij faalde en schudde Porto weer wakker. De gasten liepen via Evanilson, Stephen Eustáquio en Taremi uit naar 0-4.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schitterend dit. En dat niet zozeer dat Inter door is, hoewel dat op zich prima is, maar dat Barca uit de CL is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen