'FC Barcelona stelt hoofdcoach Xavi ultimatum na CL-debacle'

28 oktober 2022, 00:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona staat nog vol achter hoofdcoach Xavi. Hoewel de resultaten van de oefenmeester behoorlijk wisselend zijn, hij werd uitgeschakeld in de Champions League en gemiddeld de minste punten haalde van bijna alle coaches deze eeuw, hoeft hij voorlopig niet te vrezen voor zijn baan. Na dit seizoen kan dat overigens wel anders zijn. 

Dat meldt El Mundo Deportivo donderdag althans. Volgens het medium heeft voorzitter Joan Laporta zich na de remise tegen Internazionale (3-3) twee weken geleden intern al uitgesproken over de coach, toen duidelijk was dat overwintering een lastig verhaal zou worden. Ook als plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League zou misgelopen worden, blijft hij in het zadel met het oog op de stabiliteit. Bovendien zien ze in de jonge coach in principe nog altijd het boegbeeld voor de komende jaren.

Daarbij heeft de teleurgestelde clubleiding overigens wel een harde eis neergelegd bij de coach: FC Barcelona moet kampioen van Spanje worden. En ook in de Europa League wordt een harde eis gesteld, want daarin moet Xavi op z'n minst hele hoge ogen gooien. Dat is overigens niet alleen vanwege het sportieve aspect, maar vooral ook financieel heeft de club inkomsten nodig na het Champions League-debacle.

Lees ook: Heel pijnlijk: Xavi presteert minder dan Koeman bij FC Barcelona

In La Liga moet FC Barcelona het na de nederlaag tegen Real Madrid vooralsnog doen met de tweede plek, al is de achterstand op De Koninklijke slechts drie punten. In de Europa League wordt het vermoedelijk een veel lastiger verhaal, want dat toernooi krijgt met (vermoedelijk) onder anderen Manchester United, Ajax en AC Milan een ijzersterk deelnemersveld na de winterstop. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen