Nederlandse opponenten beleven dramatische generale repetities

30 oktober 2022, 22:22

Feyenoord en PSV kunnen enigszins met vertrouwen toewerken naar de laatste groepswedstrijden in de Europa League. Zowel SS Lazio als FK Bodø/Glimt hebben zondagmiddag namelijk een nederlaag geleden in de competitie. De Europese tegenstanders van Ajax en AZ wisten in aanloop naar hun midweekse speelronde wel de drie punten te behalen.

Lazio - Salernitana 1-3 

Vooral de nederlaag van Lazio kwam als een verrassing. De ploeg van Maurizio Sarri ging in eigen huis met 3-1 onderuit tegen promovendus US Salernitana. Hoewel Lazio dankzij een treffer van Mattia Zaccagni vlak voor rust op voorsprong kwam, ging het in de tweede helft helemaal mis. Antonio Candreva, Federico Fazio en Boulaye Dia zorgden voor een verrassende zege voor Salernitana, waar oud-Feyenoorder Tonny Vilhena vlak voor tijd in mocht vallen. Dankzij de pijnlijke nederlaag blijft Lazio steken op 24 punten uit twaalf wedstrijden en verliest het de aansluiting met koploper Napoli, dat nu acht punten voorsprong heeft.

Rosenborg BK - FK Bodø/Glimt 3-2

Ook PSV-opponent Bodø/Glimt leed zondagmiddag een nederlaag. Uit bij nummer drie Rosenborg werd er met 3-2 verloren dankzij twee doelpunten van Carlo Holse. Door de overwinning nadert Rosenborg de tegenstander van PSV tot één punt, waardoor de strijd om de tweede plaats in de Noorse competitie nog in volle gang is. Aankomende donderdag neemt Bodø/Glimt, dat nu twee nederlagen op rij heeft geleden, het in eigen huis op tegen PSV.

Rangers FC - Aberdeen FC 4-1

Giovanni van Bronckhorst wist met zijn Rangers wel een overwinning te behalen. Aberdeen, momenteel vierde in de Schotse competitie, werd met 4-1 verslagen. Dankzij de zege nadert Rangers koploper Celtic tot op vier punten. Aankomende dinsdag moet Rangers alweer in actie komen in de laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League. In eigen huis wacht dan Ajax en enkel een zege met vijf doelpunten verschil op de Amsterdammers kan Van Bronckhorst nog Europees laten overwinteren.

SK Dnipro-1 - Ch. Odessa 1-0

Oekraïens koploper SK Dnipro-1 heeft zondagmiddag een simpele zege geboekt op Ch. Odessa. Oleksandr Pikhalyonok werd matchwinner bij de Oekraïeners, die momenteel een voorsprong van vijf punten hebben in de competitie. Aankomende donderdag neemt Dnipro het in Alkmaar op tegen AZ, dat momenteel aan kop gat in Groep E van de Conference League. De Alkmaarders hebben aan een punt genoeg om de koppositie in de groep vast te stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat zegt echt veel dit

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen