Ook Ronald Koeman spreekt zich uit over Ajax-exit Mo Ihattaren

31 oktober 2022, 23:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman heeft zich uitgesproken over het nieuws dat Ajax niet verdergaat met Mohamed Ihattaren. Het was de 59-jarige trainer die er in 2019 voor zorgde dat de stilist koos voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. Drie jaar later heeft Ihattaren nog geen enkele interland gespeeld en zit zijn carrière in het slop.

"Het is natuurlijk heel jammer, want het was een groot talent", begint Koeman voor de camera van ESPN. "Maar een talent moet ook leren van zijn fouten. Het is erg jammer. De eerste stap moet altijd vanuit de speler komen. Ajax heeft ongetwijfeld zijn redenen om niet met hem verder te gaan. Daar ben ik niet van op de hoogte", aldus de bondscoach, die zegt de afgelopen jaren geen contact meer met Ihattaren te hebben gehad.

Ook in de studio van Voetbalpraat is het Ihattaren-nieuws besproken. Sjoerd Mossou vindt dat de Amsterdammers zich beter hadden moeten verdiepen voordat zij in zee gingen met de twintigjarige middenvelder. "Het was onvermijdelijk. Ajax heeft een wilde gok genomen en hoopte dat het wat geld zou opleveren. Er zat een beetje provocatie richting PSV bij", zegt de journalist. "Als je er puur zakelijk naar kijkt, dan was het misschien wel een plausibele gok. Maar als Ajax zich er een beetje in had verdiept… Bij PSV hebben de beste mensen, specialisten op allerlei gebieden, hun best gedaan. Ajax dacht: we flikken het wel even. Dat is wel een beetje gek, vind ik."

Ihattaren speelde uiteindelijk maar één officiële wedstrijd voor Ajax. Dat was eind vorig seizoen, als invaller in de finale van de KNVB Beker tegen zijn oude club PSV. "Of dat de vreemdste wissel ooit was? Zeker weten. Het was ook heel sneu omdat het een provocatie was richting PSV. Zo van: wij gaan het weleens laten zien met die Ihattaren. Zo is dat niet helemaal uitgepakt", besluit Mossou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sjoerd die moet gewoon stoppen met het dom gelul van hem, alleen maar stoken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen