Japan met vier voormalig Eredivisie-spelers naar Qatar

3 november 2022, 11:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als eerste van alle 32 deelnemers heeft Japan de definitieve selectie voor het WK in Qatar bekendgemaakt. Bondscoach Hajime Moriyasu heeft bij zijn keurkorps van 26 spelers ruimte voor vier spelers met een Eredivisie-verleden. De Japanners nemen het in Qatar in groep E op tegen Duitsland, Costa Rica en Spanje.

Voormalig FC Groningen- en PSV-speler Ritsu Doan springt van de vier wellicht het meest in het oog. De middenvelder is tegenwoordig in de Bundesliga actief voor SC Freiburg. Hij speelde tot op heden 28 interlands voor Japan, waarin hij drie keer trefzeker was. Bij PSV, dat hem in 2019 voor 7,5 miljoen euro overnam van FC Groningen, kwam Doan ondanks een aantal goede periodes niet meer in aanmerking voor een basisplaats. Bij Freiburg, de nummer drie van de Bundesliga, is hij doorgaans wel verzekerd van een plaats bij de eerste elf.

In de achterhoede doet Moriyasu een beroep op twee spelers die bij Schalke 04 samenspelen, en in het verleden ook allebei in de Eredivisie actief waren. Maya Yoshida speelde tussen 2010 en 2012 voor VVV Venlo, en stond daarna jarenlang onder contract bij het Engelse Southampton. Dat verruilde de 34-jarige verdediger die al 121 interlands speelde afgelopen zomer voor Schalke, waar hij samenspeelt met

€5.1M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ko-itakura">Ko Itakura, die twee seizoenen op huurbasis voor FC Groningen uitkwam.

Yuta Nakayama is de vierde speler met een Eredivisie-verleden in de selectie van Japan. De centrale verdediger kwam in vier seizoenen tot 79 wedstrijden voor PEC Zwolle, en speelde inmiddels ook al 17 keer voor Japan. Nadat PEC afgelopen seizoen degradeerde vertrok Nakayama naar Huddersfield Town, dat in Engeland op het tweede niveau actief is. Daar is hij doorgaans basisspeler.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen