Biergooien zorgt voor mogelijk einde loopbaan FC Den Bosch-verdediger

1 november 2022, 22:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Den Bosch-verdediger Jordy van der Winden (28) heeft een opmerkelijke oproep gedaan. De voetballer scheurde voor de derde keer in zijn loopbaan een kruisband af. Terwijl hij een doelpunt vierde, kreeg hij een beker bier richting zijn hoofd, waardoor hij zich verstapte en zijn knie verdraaide. Mogelijk betekent het zelfde einde carrière voor de achterhoedespeler.

"Ik wilde niet op Danny Verbeek botsen en ik wilde hem tegelijkertijd opvangen. Toen ik opzij stapte, voelde en hoorde ik het in mijn knie knappen. Eigenlijk wist ik toen meteen wat er aan de hand was", blikt de hoofdrolspeler tegenover het Brabants Dagblad terug op het voor zijn knie fatale moment. Verbeek had een doelpunt gemaakt en vierde het met de fans, van wie iemand een beker bier naar beneden gooide, waar Van der Winden van schrok.

Ondanks dat hij tweemaal eerder zijn knieband blesseerde in zijn loopbaan, speelde hij toch door, maar tevergeefs. "Ik kon niet meer recht trappen", blikte Van der Winden terug, die zijn keeper de opdracht gaf om de bal buiten te werken. "Maar die begreep me verkeerd en speelde hem naar mij. Gelukkig wist ik de bal buiten te werken en kon ik daarna van het veld."

Lees ook: Amateurclub weigert al tien jaar bierprijs te verhogen

Stoppen met biergooien

Uiteindelijk wordt de diagnose gesteld dat hij voor de derde keer een gescheurde knieband opgelopen heeft. "Gelukkig is het minder erg dan de vorige keren. Mijn knie is heel stug, er zit nu geen speling op. Dus als het goed is, is een operatie deze keer niet nodig en kunnen we het conservatief behandelen", aldus de voetballer, die een oproep doet dat men stopt met het gooien van bier. "Dat moet stoppen. Kijk, als wij na een overwinning naar de M-Side lopen en daar een bierdouche krijgen, dat hoort erbij. Dan is het alleen vocht wat op je neerkomt. Zonder bekers. En dat gebeurt in een feeststemming. Maar volle bekers uit frustratie naar spelers van de tegenpartij gooien, dat slaat nergens op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen