Schmidt baart opzien: dubbele wissel na halfuur, Aursnes eraf

2 november 2022, 21:47

Roger Schmidt stond in Nederland al bekend om zijn vreemde wisselbeleid en baart ook als oefenmeester van Benfica opzien. De Duitse coach, die afgelopen seizoen nog aan het roer stond bij PSV, voerde tijdens de wedstrijd tegen Maccabi Haifa al na een halfuur een dubbele wissel door.

Voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes moest al na dertig minuten spelen plaatsmaken, bij een 1-1 tussenstand. Ook aanvaller Gonçalo Ramos, die tien minuten daarvoor de score had geopend namens de Portugese topclub, werd naar de kant geroepen door de Duitser. Ramos leek lichtgeblesseerd, bij Aursnes werden op het eerste gezicht geen problemen geconstateerd.

Afgelopen seizoen kreeg Schmidt bakken van kritiek over zich heen vanwege zijn wisselbeleid bij PSV. Zo haalde hij sterspeler Cody Gakpo regelmatig na een uur spelen naar de kant, tot onvrede van de Eindhovense achterban. In de Eredivisie eindigde Schmidt uiteindelijk tweede. Met Benfica gaat het hem voorlopig een stuk beter af: Benfica is koploper van Portugal én is geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.

Tijdens de ontmoeting met Maccabi Haifa staat er niets meer op het spel. Bij de Israëlische topclub greep een Nederlander de hoofdrol. Tjaronn Chery trok de stand vanaf elf meter gelijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen