Volksfeest in San Siro: AC Milan behoort definitief weer tot elite

2 november 2022, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst in negen jaar heeft AC Milan de knock-outfase van de Champions League bereikt. De Italiaanse grootmacht boekte een eenvoudige 4-0 overwinning op het Oostenrijkse RB Salzburg en behoort daardoor weer tot de zestien beste ploegen van Europa. Milan eindigde als tweede in poule E, achter groepswinnaar Chelsea.

Er was een tijd dat je AC Milan al op voorhand kon invullen bij de laatste zestien van de Champions League. Het waren de jaren dat de Rossoneri domineerde in Europa, met drie finaleplekken en twee gewonnen Champions League-bokalen in vier jaar tijd tot gevolg. Wie toen had gezegd dat Milan na een vrije val zelfs even moest vrezen voor degradatie uit de Serie A, was voor gek verklaard.

Toch worstelde Milan jarenlang in eigen land en deed het lange tijd zelfs niet eens mee op het Europese toneel. Woensdagavond verzekerde Milan zich uiteindelijk probleemloos van een plek in de achtste finale van de Champions League. Milan moest winnen van RB Salzburg en deed dat: Olivier Giroud (tweemaal), Rade Krunic en Junior Messias bezorgden Milan een klinkende 4-0 zege én ontketenden een volksfeest in Milaan.

Chelsea

In dezelfde poule deed Chelsea uiteindelijk wat het moest doen, door op eigen terrein revanche te nemen op Dinamo Zagreb. De Kroatische topclub won in de eerste speelronde van de Champions League verrassend van de Londenaren, die ditmaal wél bij de les waren. De bezoekers openden al vroeg de score via Bruno Petkovic, maar een stunt zat er niet in. Raheem Sterling en Denis Zakaria schoten Chelsea naar een 2-1 zege.

Overige uitslagen

FC Kopenhagen - Borussia Dortmund 1-1

Manchester City - Sevilla 3-1

Real Madrid - Celtic 5-1

Shakhtar Donetsk - RB Leipzig 0-4

Maccabi Haifa - Benfica 1-6

Juventus - Paris Saint-Germain 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze er in de volgende ronde uit liggen zul je zien dat het meteen weer omslaat. Ik vind het mooi hoor om Milan terug te zien op dit niveau, maar in voetbal weet je hoe dit soort dingen gaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen