Hereniging tussen Van Bommel en Ihattaren? "Twee keer nadenken"

4 november 2022, 10:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar ligt de toekomst van Mohamed Ihattaren? Dat is de grote vraag nadat Ajax eerder deze week bekendmaakte dat de optie tot koop in het huurcontract met Juventus niet wordt gelicht. Johan Derksen noemde Antwerp FC als eventuele nieuwe bestemming voor Ihattaren. Ronald de Boer vraagt zich echter af of de Belgische topclub daaraan moet beginnen.

Ajax baarde eerder dit kalenderjaar opzien door Ihattaren op huurbasis terug naar Nederland te halen. De aanvallende middenvelder had een paar maanden eerder nog de overstap gemaakt van PSV naar Juventus. Ihattaren werd vervolgens direct verhuurd aan Sampdoria, maar daar verdween hij van de radar. Ajax gaf hem een kans op herstel, maar die heeft hij niet gegrepen. Ihattaren kwam tot slechts één optreden in de Amsterdamse hoofdmacht. Dat was een korte invalbeurt in de bekerfinale tegen PSV.

Wat nu? Ihattaren keert terug naar Juventus, maar daar zal hij normaliter niet aan spelen toe gaan komen. Antwerp FC passeerde eerder deze week de revue als mogelijke nieuwe bestemming. Heel gek is die gedachte natuurlijk niet. Mark van Bommel is de huidige trainer bij Antwerp FC en hij had bij PSV een goede klik met Ihattaren. Bovendien is Marc Overmars technisch directeur in Antwerpen. Overmars haalde Ihattaren begin dit jaar naar Ajax. "Maar ik denk dat Mark ook twee keer nadenkt voordat hij eraan begint bij Antwerp", zegt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Wil je als trainer zo veel aandacht aan iemand besteden?"

De Boer is 'heel benieuwd' waar Ihattaren uiteindelijk terechtkomt. "Ik hoop vooral niet dat hij langzaam verdwijnt uit het voetbal. Hij moet eerst controle krijgen over zijn privésituatie. Daarna kan hij weer aan voetbal en een terugkeer gaan denken. Hij moet alles even op een rijtje krijgen. Ihattaren beleeft plezier aan voetbal en was de laatste tijd te veel met randzaken bezig." Ihattaren is nog altijd 'pas' 21 jaar en daarom gelooft De Boer niet dat zijn carrière al voorbij is. "Maar er moet wel een knop om. Het leven gaat snel voorbij en profvoetbal is een van de mooiste en leukste hobby's die er bestaat. Je kan er zelfs leuk aan verdienen. Dan moet je er alles aan doen om van je hobby je beroep te maken, want niks is leuker dan voetbal."

Lees ook: Kritiek op Ajax in Ihattaren-zaak: "Dat was gewoon gênant"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen