Feyenoord
0 – 2
PSV
Go Ahead Eagles
1 – 0
NEC

Ronald de Boer ziet het somber in voor 'grootste talent van Ajax'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 november 2022 – Ronald de Boer denkt niet dat Naci Ünüvar zijn belofte bij Ajax nog gaat waarmaken. Een doorbraak van de negentienjarige aanvaller in de Johan Cruijff ArenA is vooralsnog uitgebleven. Dit seizoen wordt de technisch vaardige Ünüvar verhuurd aan Trabzonspor, waar hij maar weinig aan spelen toekomt.

Ronald de Boer ziet het somber in voor 'grootste talent van Ajax'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In een interview met Voetbal International bespreekt Ronald de Boer de situatie van Mohamed Ihattaren, waarbij hij een zijpaadje bewandelt door een vergelijking met Ünüvar te trekken. "Het beklimmen van de berg lukt meestal wel, maar er als talent op blijven, is een stuk lastiger. Dat ondervinden zo veel spelers. Ik moet denken aan Naci Ünüvar", zegt hij.

Ünüvar won in 2019, toen hij vijftien jaar was, de Abdelhak Nouri Trofee voor grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. De verwachting was dat de aanvaller op jonge leeftijd zou doorbreken in het eerste elftal, maar onder Erik ten Hag kreeg hij nauwelijks kansen. Na het vertrek van Ten Hag en de komst van Alfred Schreuder veranderde de situatie van Ünüvar niet.

"Ik heb hem nog niet afgeschreven, maar een paar jaar geleden was hij het grootste talent van Ajax. Iedereen was het erover eens dat hij een grote speler zou worden. Als ik hem nu op een weegschaal leg, denk ik niet dat hij Ajax 1 uiteindelijk gaat halen. Je hebt als talent echt een lange weg te gaan", stelt De Boer. Ünüvar kwam in dienst van Trabzonspor nog maar 37 minuten in actie, verdeeld over drie invalbeurten.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd