Feyenoord geeft Europees succes passend vervolg in Volendam

6 november 2022, 16:26

Feyenoord heeft zondagmiddag bij FC Volendam de Europese ontlading van donderdag een passend vervolg gegeven. Groot verschil was dat het team van Arne Slot er dit keer niet zo diep voor hoefde te gaan en doodeenvoudig won van de onmachtige rode lantaarndrager. Het pleit was in de eerste helft al beslecht via Danilo en Sebastian Szymanski en daar bleef het bij: 0-2.

Met een ticket op zak voor de laatste zestien van de Europa League, moest Feyenoord zich vlak voor de lange winterstop focussen op nog drie duels in de Eredivisie. De eerste was op deze regenachtige zondag tegen hekkensluiter Volendam. De promovendus wachtte al negen duels op een zege; het won alleen van FC Twente en pakte drie keer een punt. Feyenoord bevond zich vlak achter Twente, AZ en PSV en kon zich dus tegen Volendam geen puntenverlies veroorloven.

Geen moment leek het erop dat Feyenoord dat zou gaan overkomen. Het liep via goals van Danilo en Szymanski (droge knal, assist Danilo) uit naar 0-2 in de eerste helft en had nog wel vaker kunnen scoren tegen het onmachtige Volendam. De ploeg van Wim Jonk kon geen vuist maken en keek toe hoe Feyenoord domineerde en scoorde. Volendam mocht vooral blij zijn dat het halverwege nog maar 0-2 stond. Voor Gernot Trauner, die na het duel tegen Lazio nog zo uit zijn dak ging in het Rotterdamse nachtleven, was er nu dan ook geen reden om helemaal uit zijn dak te gaan.

De verdediger had ook in de tweede helft nauwelijks wat te doen. Volendam was niet bij machte om het Feyenoord moeilijk te maken en straalde dat ook uit. Omdat Feyenoord lang onder zijn niveau bleef voetballen, duurde het lang tot de Rotterdammers weer kansen kregen. De eerste was voor invaller Santiago Giménez die stuitte op de goed keepende Filip Stankovic. Dat overkwam ook verdediger Dávid Hancko, waardoor de score na negentig minuten net zo was als na 45 minuten: 0-2.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen