Herhaling CL-finale in achtste finale CL, ook topper voor PSG

7 november 2022, 12:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool treft Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Dat heeft de loting van maandagmiddag in Zwitserland uitgewezen. Beide ploegen stonden afgelopen zomer nog tegenover elkaar in de finale van de Champions League en moeten nu in een heerlijke kraker gaan uitwijzen wie zich bij de laatste acht van het miljardenbal voegt.

Liverpool en Real Madrid stonden ook in 2018 al tegenover elkaar in de finale. Beide edities werden gewonnen door de Madrilenen. Afgelopen seizoen versloeg Real de ploeg van Virgil van Dijk met 0-1, dankzij een winnende treffer van Vinicius Junior. Ook Paris Saint-Germain wacht een monsterklus om de kwartfinale van het toernooi te bereiken. De Parijse grootmacht moet met het Bayern München van Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch uitvechten wie mag blijven dromen van de eindzege.

Voor het Club Brugge van Noa Lang, Bjorn Meijer en de uit de selectie gezette Ruud Vormer wacht een pittige uitdaging. De Belgische landskampioen neemt het op tegen Benfica, waar voormalig PSV-coach Roger Schmidt dit seizoen veel indruk maakt. De Portugese koploper verraste vorige week door Paris Saint-Germain voor te blijven in de poulefase. Ajax-beul Napoli speelt tegen Eintracht Frankfurt.

De achtste finales in de Champions League worden afgewerkt in februari en maart. De heenduels worden gespeeld op 14, 15, 21 en 23 februari, de returns op 7, 8, 14 en 15 maart. De finale wordt dit jaar op 10 juni gespeeld in het Atatürk Olympic Stadium, dat in de Turkse hoofdstad Istanboel ligt.

Bekijk hier: de complete loting in de Champions League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen