FIFA verbiedt speciale WK-shirts Denemarken in Qatar

10 november 2022, 18:00   Bijgewerkt: 11 november 2022, 08:21

De nationale ploeg van Denemarken zal op het WK in Qatar niet in speciale trainingsshirts mogen spelen. Dat heeft de FIFA heeft donderdagavond bekendgemaakt. De voetbalbond staat het niet toe dat er politieke boodschappen op voetbalshirts worden gezet, waardoor de Denen hun outfit aan zullen moeten passen.

De Deense voetbalbond diende eerder een officieel verzoek in bij de FIFA om een trainingshirt te mogen dragen met de tekst "Mensenrechten voor iedereen". Eerder dit jaar gaven de sponsoren van de Deense ploeg al aan hun plek op het shirt af te staan, zodat er ruimte werd gecreëerd voor een politieke boodschap. Hier zal de nationale bond van Denemarken dus echter iets anders op moeten verzinnen. 

Hoewel de shirts al klaar lagen voor het WK, heeft Jakob Jensen, directeur van de Deense voetbalbond, gisteren dus slecht nieuws te horen gekregen. "We hebben woensdag bericht gekregen van de FIFA. We hebben het verzoek ingediend, maar we kregen een negatief antwoord terug. Dat vinden we jammer, maar we moeten er wel rekening mee houden", reageert Jensen bij het Deense persbureau Ritzau.

Denemarken geldt in Qatar als tiende favoriet voor de eindzege volgens de bookmakers. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand neemt het in de groepsfase van het WK op tegen respectievelijk Tunesië, Frankrijk en Australië. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon aantrekken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen