FIFA verbiedt speciale WK-shirts Denemarken in Qatar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 november 2022 – De nationale ploeg van Denemarken zal op het WK in Qatar niet in speciale trainingsshirts mogen spelen. Dat heeft de FIFA heeft donderdagavond bekendgemaakt. De voetbalbond staat het niet toe dat er politieke boodschappen op voetbalshirts worden gezet, waardoor de Denen hun outfit aan zullen moeten passen.

FIFA verbiedt speciale WK-shirts Denemarken in Qatar

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Deense voetbalbond diende eerder een officieel verzoek in bij de FIFA om een trainingshirt te mogen dragen met de tekst "Mensenrechten voor iedereen". Eerder dit jaar gaven de sponsoren van de Deense ploeg al aan hun plek op het shirt af te staan, zodat er ruimte werd gecreëerd voor een politieke boodschap. Hier zal de nationale bond van Denemarken dus echter iets anders op moeten verzinnen. 

Hoewel de shirts al klaar lagen voor het WK, heeft Jakob Jensen, directeur van de Deense voetbalbond, gisteren dus slecht nieuws te horen gekregen. "We hebben woensdag bericht gekregen van de FIFA. We hebben het verzoek ingediend, maar we kregen een negatief antwoord terug. Dat vinden we jammer, maar we moeten er wel rekening mee houden", reageert Jensen bij het Deense persbureau Ritzau.

Denemarken geldt in Qatar als tiende favoriet voor de eindzege volgens de bookmakers. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand neemt het in de groepsfase van het WK op tegen respectievelijk Tunesië, Frankrijk en Australië. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd