Woede in Mexico om passeren Giménez: "Dat is hoe oneerlijk het is"

16 november 2022, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Mexico houdt de afwezigheid van Feyenoord-spits Santiago Giménez in de WK-selectie van de nationale ploeg de gemoederen flink bezig. Ondanks zijn prestaties in Rotterdam heeft bondscoach Gerardo Martino ervoor gekozen om hem thuis te laten, maar dit schijnt geen makkelijke beslissing te zijn geweest. Zowel Ginénez zelf als zijn vader zouden namelijk zijn gebeld door de nationale bond.

Hérculez Gómez, een Mexicaans oud-voetballer en ESPN-journalist, stelt dat deze communicatie veelzeggend is. "Dat is hoe oneerlijk het is! Ze hadden twee telefoontjes nodig om het uit te leggen, want niemand kan het verklaren", aldus Gómez, die vindt dat de prestaties van Giménez in de Europa League zijn waarde bewijzen. "Giménez is de topscorer in de Europa League! Hij is in vorm en kan van waarde zijn in de toekomst."

Ook Mauricio Pedroza, collega van Gómez bij ESPN, snapt weinig van de afwezigheid van Giménez. "Het argument dat Gerardo Martino opvoerde, was dat Giménez niet veel speelt voor Feyenoord. Wat heeft Feyenoord dit weekend gedaan? Ze hebben hem opgesteld! Alsof ze aan Martino duidelijk wilden maken: hier is hij, hij kan in de basis spelen. Het is enorm oneerlijk, zelfs zijn club ziet dat in. Je had zelfs vier spitsen kunnen meenemen, als je 26 spelers mag selecteren. Dat maakt het nóg oneerlijker voor Giménez."

Mexico outsider

Uiteindelijk heeft Martino voor Raúl Jiménez, Hirving Lozano, Henry Martín  Alexis Vega en Rogelio Funes Mori gekozen als aanvallers bij de nationale ploeg. Mexico is ingedeeld in groep C, waardoor de ploeg van Martino het op neemt tegen Argentinië, Saudi-Arabië en Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen