Kelderklasse-fout: paspoort niet gestempeld, geen oefenpot voor WK-ganger

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2022 – In aanloop naar het WK werken verschillende deelnemende landen nog een laatste oefenduel af. Dat was ook het plan van Costa Rica, dat in en tegen Irak zou oefenen. Door het duel ging echter een streep omdat de Iraakse autoriteiten niet mee wilden werken aan een speciaal verzoek van het midden-Amerikaanse land. 

Kelderklasse-fout: paspoort niet gestempeld, geen oefenpot voor WK-ganger

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Costa Rica had namelijk verzocht of de paspoorten van de spelers en staf bij de grens tussen Koeweit en Irak niet zouden worden afgestempeld. Daarmee wilden de Costa Ricanen voorkomen dat de reizigers in de toekomst problemen zouden krijgen om andere landen binnen te komen. 

'De wedstrijd tegen Irak is afgezegd', vertelde de Costa Ricaanse bond in een verklaring. 'Een vooraf gemaakte afspraak over het niet-afstempelen van onze paspoorten werd niet gerespecteerd', schrijft het verderop. 'Om die reden is besloten het land niet binnen te gaan en de wedstrijd te annuleren.' Door het niet-doorgaan van het oefenduel reist Costa Rica slechts met één gespeelde wedstrijd in de benen af naar het WK. Op 9 november versloeg het Nigeria in San Jose.

Zware loting
In Qatar heeft het land, dat met de minst waardevolle selectie van alle deelnemers aan het toernooi begint, het bepaald niet getroffen. In de groepsfase neemt het het op tegen Spanje, Japan en Duitsland. In 2014 bereikte Costa Rica de kwartfinale van het WK in Brazilië en daarmee het beste resultaat ooit op een eindronde. Het strandde destijds uiteindelijk na strafschoppen tegen Nederland. 

Overzicht: de laatste oefenwedstrijden in aanloop naar het WK

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd