'Qatar koopt Ecuador-spelers om voor openingsduel WK'

17 november 2022, 19:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Qatar heeft mogelijk meerdere spelers van Ecuador omgekocht om aanstaande zondag het openingsduel op het WK expres te verliezen. Dat bracht een gerespecteerd onderzoeker van het Britse Midden-Oosten Centrum voor Studies en Onderzoek donderdagavond naar buiten. Het bericht is overigens nog niet bevestigd of al formeel bewezen. 

Het zou gaan om liefst acht spelers die zijn omgekocht, schrijft onderzoeker Amjad Taha op twitter. Hij is een gerespecteerd onderzoeker en heeft meer dan 400.000 volgers op zijn sociale kanalen. De spelers van Ecuador zouden een bedrag van 7,4 miljoen dollar ontvangen om het openingsduel van het WK met 1-0 te verliezen, specifiek met een doelpunt in de tweede helft. 

Volgens Taha hebben zowel Qatarese als Ecuadoraanse 'insiders' de informatie aan hem bevestigd, maar vooralsnog is hij wel de enige die het nieuws naar buiten heeft gebracht. Hij hoopt met het naar buiten brengen van de informatie 'de uitkomst van het duel te beïnvloeden', zo schrijft hij onder zijn bericht. 'De wereld moet opstaan tegen de corruptie van de FIFA', besluit hij zijn zéér gevoelige tweet. 

Lees ook: 'Van Gaal is er bijna uit: negen van de elf basisspelers staan vast'

Als de aantijgingen van Taha kloppen hebben zowel Qatar als de FIFA er vlak voor de start van het toernooi een levensgroot probleem bij. De voetbalbond lag al onder vuur door de toewijzing van het toernooi aan het land waar de mensenrechten niet bepaald gewaarborgd zijn zoals dat in een goed functionerende democratie het geval hoort te zijn. Ook kwamen in 2021 berichten naar buiten over 'duizenden' arbeidsmigranten die bij de bouw van de stadions om het leven zouden zijn gekomen, al ontkent de FIFA die onthulling van The Guardian. Ongetwijfeld krijgt dit gerucht nog een groot staartje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

sjonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop niet dat er ook een scheidsrechter fluit uit Qatar

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Man man man, dit WK is echt een fiasco aan het worden.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jeetje wat een farce. Nog vóór dat het begonnen is. Waanzinnig. Ik hoop dat van Gaal komt met een statement dat Oranje zijn best gaat doen om zo snel mogelijk naar huis te komen. Dit lijkt me onderhand een WK dat je toch niet wil winnen zeg.........

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zijn geruchten en er zijn nog geen feiten . Maar gelijk weer zeiken

TopCoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ok bij Scorito WK 2022 alvast 1-0 ingevuld.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ja zeg..als t zo moet heefte r in nederland niet iemand een boel geld om de finale om te kopen??dan hebben we de cup toch nog een keertje in bezit

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen