Schoofs helpt koploper Heracles aan makkelijke thuisoverwinning

19 november 2022, 20:43

Heracles Almelo blijft koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Lammers had in eigen huis weinig te duchten van Top Oss. Met dank aan de Belg Lucas Schoofs won het in eigen huis met 3-0 waardoor het als koploper de winterbreak in gaat.

Schoofs wees de Almeloërs in de eerste helft met twee treffers de weg. Beiden vielen uit een hoekschop. De eerste kon hij na een kwartier geheel vrijstaand binnenkoppen nadat Marko Vejinovic de bal vanaf de rechterkant voor het doel had geslingerd. Amper drie minuten later was het opnieuw raak, nu vanaf de andere kant. Schoofs raakte nu in eerste instantie de lat en greep vertwijfeld naar het hoofd, voordat hij de bal in de rebound alsnog achter Thijs Jansen wist te werken.

In de tweede helft deden de bezoekers uit Oss een poging terug te komen in de wedstrijd, maar na een uur spelen was de hoop definitief vervlogen. Thomas Bruns ging neer in de zestienmeter en scheidsrechter Sander van der Eijk wees naar de stip. Emil Hansson zette zich achter de bal en faalde niet: 3-0.

Door de overwinning gaat Heracles Almelo als koploper de vervroegde winterstop in. Het heeft nu 37 punten verzameld uit zestien duels en is dus goed op weg om een jaar na de degradatie terug te keren in de Eredivisie. Voor Top Oss is het seizoen tot nu toe een stuk minder rooskleurig. Met zestien punten uit evenzoveel duels staat de club slechts zeventiende.