Argentijnen met Messi én Tagliafico op jacht naar goede WK-start

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië heeft in zijn opstelling voor de ontmoeting met Saoedi-Arabië een basisplaats ingeruimd voor Nicolás Tagliafico. De oud-speler van Ajax bleef een paar dagen geleden tegen de Verenigde Arabische Emiraten nog op de bank en werd opnieuw buiten de basis verwacht, maar Scaloni kiest dus toch voor hem als linksback. Lisandro Martínez moet daarentegen hopen op een invalbeurt. 

Argentijnen met Messi én Tagliafico op jacht naar goede WK-start

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Argentinië werkte vorige week woensdag nog een oefenwedstrijd af in aanloop naar de eerste WK-wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. De winnaar van de Copa América in 2021 bevestigde haar favorietenstatus door de Verenigde Arabische Emiraten naar een kansloze 5-0 nederlaag te spelen. Waar Martínez tijdens de generale repetitie nog een basisplaats had, daar begint hij tegen Saoedi-Arabië dus op de bank. De linkspoot, die Ajax afgelopen zomer verruilde voor Manchester United, is in Engeland onomstreden, maar moet bij de Argentijnse nationale ploeg onder meer Nicolas Otamendi voor zich dulden. 

Tagliafico begint in tegenstelling tot Martínez wél in de basis. De vleugelverdediger, die Ajax van de zomer eveneens achter zich liet, werd door het Argentijnse Ole op de bank verwacht, maar krijgt van Scaloni toch de voorkeur boven Marcos Acuña. De achterhoede wordt gecompleteerd door Nahuel Molina, Cristian Romero en Otamendi. Op het middenveld kiest Scaloni voor Rodrigo de Paul, Leandro Paredes en Alejandro Gómez. De voorhoede wordt gevormd door Ángel Di María, Lautaro Martínez en natuurlijk Lionel Messi. Achter de naam van Messi stond in aanloop naar het eerste WK-duel nog een vraagteken, maar hij is dus fit genoeg om zijn ploeg naar de eerste overwinning te leiden. 

Het treffen tussen Argentinië en Saoedi-Arabië begint om 11.00 uur Nederlandse tijd. De andere wedstrijd in groep C gaat tussen Mexico en Polen. De aftrap daarvan is om 17.00 uur. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd