Stevig oordeel Argentijnse kranten na onverwachte nederlaag

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – De even onverwachte als heroïsche overwinning van Saoedi-Arabië op Argentinië heeft in het Zuid-Amerikaanse land voor verbijsterde reacties gezorgd. De Argentijnen startten als één van de topfavorieten aan het toernooi, maar liepen tegen een even zeldzame als bizarre nederlaag aan. 

Stevig oordeel Argentijnse kranten na onverwachte nederlaag

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De grootste krant van het land Clarín vraagt zich af hoe het verder moet met de Argentijnen. 'Het team speelde nooit vloeiend in Lusail', stelt het vast. 'De wedstrijd roept veel vragen op, vooral hoe deze spelersgroep reageert op tegenspoed, iets waar ze niet aan gewend zijn.' De krant refereert daarmee aan de serie van 36 wedstrijden zonder nederlaag waaraan dinsdag in Qatar abrupt een einde kwam. 

Ook La Nacion is verbijsterd over de nederlaag tegen de Saoedi's. 'Argentinië bereikte niets en een zandstorm vertroebelde de horizon tegen een team dat de meest klinkende overwinning in zijn geschiedenis behaalde', schrijft het. De krant bemerkt dat de grote schare Argentijnse fans in het stadion tegen het einde van de wedstrijd werd overstemd door de -veel kleinere- groep Saoedische supporters. Aanstaande zaterdag mogen de Argentijnen zich tegen Mexico proberen te revancheren voor de onverwachte nederlaag. 'De weg naar een overwinning op de Mexicanen is een lange, vol met vragen zonder duidelijke antwoorden', concludeert het onheilspellend.

Lees ook: Waarom nederlaag van Argentinië positief kan zijn voor Oranje

La Vanguardia heeft oog voor de uitmuntende prestatie van de tegenstander. 'Saoedi-Arabië, de nummer 51 op de FIFA-ranglijst, was een buitengewone tegenstander die zeer moedig speelde', complimenteert het de ploeg van Hervé Renard. 'Ze weigerden zich neer te leggen bij de nederlaag en tekenden uiteindelijk voor één van de meest memorabele verrassingen in de geschiedenis van het WK.' Daarentegen waren de Argentijnen 'verlamd' in de woorden van de krant. 'Toen ze begonnen aan te vallen was het al te laat.' Ook hier wordt vooruitgekeken naar het volgende duel: 'Er staan Scaloni moeilijke dagen te wachten. Twijfels, ook vor Messi.'

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd