Nederlander fietst 6.381 km naar Qatar, maar kwam stadion niet in

23 november 2022, 11:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een bijzonder treurig verhaal vanuit Nederlandse hoek in Qatar. De 34-jarige Laurens besloot, in plaats van met het vliegtuig, op de fiets naar Qatar te gaan voor het wereldkampioenschap voetbal. Na een rit van 6.381 kilometer hoopte hij een wedstrijd te kunnen bijwonen, maar de supporter kreeg geen toegang tot het stadion.

De Nederlander deed er liefst 110 dagen over om de ruim 6000 kilometer tussen Amsterdam en Doha af te leggen. Op 1 augustus stapte hij op de fiets. "Ik had zin in een groot, gek avontuur", vertelt hij voor de camera van De Telegraaf. "Ik wilde het aan iets sportiefs verbinden. Doha is een mooie bestemming en ik wilde de eerste wedstrijd van het WK meepakken, als mooie bekroning voor dit avontuur.

Ook Laurens realiseert zich dat hij een bizarre reis achter de rug heeft. "Iedereen denkt misschien dat ik gek ben geworden. Zelf dacht ik ook: waar ga ik aan beginnen?" Uiteindelijk diende zich nog een vervelend probleem aan. Laurens vroeg tijdens zijn rit met een OneLove-logo op de mouw namelijk aandacht voor die actie. Dat werd hem niet in dank afgenomen.

Bewakers raadden hem af om met het logo het stadion in te gaan. "Als je dat doet en ze betrappen je, word je het stadion uitgezet en moet je misschien zelfs het land verlaten." Met succes ging Laurens uiteindelijk op zoek naar een nieuw shirt, waardoor hij alsnog op de tribune kon plaatsnemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BennieBenieuwd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Kwam stadion niet in" in de titel en in de tekst mocht hij vervolgens wel op de tribune plaatsnemen...

ErikBosscher13
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En straks het hele stuk ook weer terug fietsen met noord wester wind tegen en aan het einde steeds kouder, haha.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen