Bondscoach Japan in extase na stunt: "Saoedi-Arabië motiveerde ons"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – Bondscoach Hajime Moriyasu van Japan kan zijn geluk niet op nadat zijn ploeg wist te winnen van titelkandidaat Duitsland. "We zagen met z'n allen de zege van Saoedi-Arabië. Dat motiveerde ons. Onze overwinning is net zo'n grote verrassing", zei Moriyasu tegen de internationale pers na de overwinning.

Bondscoach Japan in extase na stunt: "Saoedi-Arabië motiveerde ons"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Japan verbaasde vriend en vijand door een 1-0 achterstand bij rust om te buigen tot een 1-2 overwinning. Oud-PSV'er Ritsu Doan maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker voor de Japanners, Takuma Asano maakte de winnende vijf minuten voor tijd.

Lees ook: Schitterende beelden: enorme ontlading bij Japan na sensatie

De ontlading bij de Japanse ploeg na het laatste fluitsignaal leverde fraaie beelden op. De reservespelers renden het veld op alsof ze het WK al gewonnen hebben. "De Aziatische landen kunnen zich steeds meer meten met de top van de wereld. Dit is niet alleen een overwinning voor de spelers en technische staf, maar ook voor de Japanse bevolking", aldus de bondscoach.

Door de krankzinnige zege staat Japan tweede, als het land de volgende wedstrijd wint van Costa Rica en de Duitsers niet winnen van Spanje is kwalificatie voor de volgende ronde een feit. Wie had dit gedacht, in de poule des doods?

Stand groep E
1 - Spanje 1-3 (+7)
2 - Japan 1-3 (+1)
3 - Duitsland 1-0 (-1)
4 - Costa Rica 1-0 (-7)

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd