Brazilië houdt hart vast: Neymar opnieuw geblesseerd op WK?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – Brazilië is met een 2-0 zege op Servië goed begonnen aan het WK in Qatar. Toch waren er na afloop van de wedstrijd ook zorgen om Neymar, die tien minuten voor tijd met een enkelblessure naar de kant moest na een tackle van Nikola Milenkovic. 

Brazilië houdt hart vast: Neymar opnieuw geblesseerd op WK?

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De 30-jarige sterspeler van Paris Saint-Germain zag ploeggenoot Richarlison uitgroeien tot Man of the Match tegen de Serviërs. Met twee treffers stal de aanvaller van Tottenham Hotspur de spotlights die juist op hém hadden moeten schijnen dit jaar. De blessure kwam daarom hard aan bij Neymar, die met zijn shirt zijn gezicht bedekte toen Antony hem kwam aflossen. 

Onwillekeurig gingen de gedachten van veel Brazilianen weer naar het WK van 2014 in eigen land. In dat toernooi waren de ogen van de natie ook al op de toenmalige speler van FC Barcelona gericht, maar maakte een gebroken wervel in de kwartfinale tegen Colombia vroegtijdig een einde aan zijn toernooi. Zonder Neymar verloor Brazilië vervolgens de halve finale van Duitsland, dat met een legendarische 7-1 overwinning hardhandig een einde maakte aan de Braziliaanse droom om in eigen land de wereldtitel te behalen. 

De komende dagen moet duidelijk worden wat de schade is aan de enkel van Neymar. Dan zal ook bekend worden of hij de rest van het toernooi nog in actie kan komen. Met niet alleen oud-Ajacied Antony maar ook spelers als Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli (beiden Arsenal) heeft bondscoach Tite nog een aantal sterke aanvallers achter de hand. Toch zou het wegvallen van Neymar een flinke knauw geven aan de Braziliaanse hoop op een eerste wereldtitel in twintig jaar. 


  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd