"Ik proefde een beetje dat Van Gaal met Memphis gaat starten"

25 november 2022, 07:56   Bijgewerkt: 25 november 2022, 08:10

Memphis Depay zal vandaag (vrijdag) nog geen hele wedstrijd spelen met Nederland tegen Ecuador. Bondscoach Louis van Gaal gaf aan dat hij maximaal drie kwartier in actie zal komen. Toch is het niet uitgesloten dat hij daarmee aan de aftrap zal staan.

In de openingswedstrijd tegen Senegal bleek dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe de voorhoede zonder Memphis het best kan worden ingevuld. Cody Gakpo maakte een belangrijk doelpunt, maar de twee spitsen Steven Bergwijn en Vincent Janssen - laatstgenoemde was de vervanger van Memphis - speelden weinig klaar. "Ik weet zeker dat Janssen nu niet gaat spelen. Dat was zo'n teleurstelling", stelde Kenneth Perez in het ESPN-programma WK Praat.

Commentator Mark van Rijswijk verwacht dat Gakpo hoe dan ook zal spelen, en in dit geval als spits naast Bergwijn. Davy Klaassen zou in dat geval de positie achter de spits innemen. Verschillende media zijn het met hem eens, maar presentator Jan Joost van Gangelen opperde nog een optie. "Van Gaal zei dat Memphis drie kwartier gaat spelen, maar ik proefde daarbij een beetje dat hij gaat starten."

Vanmiddag om 17.00 uur trapt Nederland in het Khalifa International Stadium in Doha het tweede groepsduel tegen Ecuador. Een ruim uur eerder zal duidelijk worden of Memphis aan de aftrap zal staan. Zijn laatste wedstrijd als basisspeler - voor hij geblesseerd raakte - was ook een interland: de 0-2 zege op Polen in de Nations League. 

Lees ook: Vermoedelijke basiself Oranje: Van Gaal kiest twee nieuwe namen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen