Heerlijke WK-dag kent climax met duel tussen Spanje en Duitsland

27 november 2022, 07:00   Bijgewerkt: 26 november 2022, 23:38

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 27 november.

Wedstrijden

Japan - Costa Rica (11.00 uur)

Het zou zomaar kunnen dat Japan zich vandaag plaatst voor de knock-outfase van het WK. Wie had dat gedacht? De Japanners stuntten op de eerste speeldag door het veel sterker geachte Duitsland met 2-1 te verslaan. Wordt ook Costa Rica opzij gezet, dan is kwalificatie voor de achtste finales een feit als Duitsland niet wint van Spanje.

België - Marokko (14.00 uur)

België won in de eerste WK-wedstrijd weliswaar van Canada, maar op het spel van de ploeg van bondscoach Roberto Martínez viel genoeg aan te maken. Het moet beter, weten de Belgen. Marokko begon het toernooi met een gelijkspel tegen Kroatië en kan zichzelf een uitstekende uitgangspositie voor de laatste wedstrijd verschaffen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor België.

Kroatië - Canada (17.00 uur)

Canada was misschien wel een van de landen die de meeste indruk maakte in de eerste speelronde van het WK. De Canadezen stonden na de wedstrijd tegen België echter met lage handen. Wil de ploeg van bondscoach John Herdman kans blijven maken op kwalificatie voor de achtste finales, dan zal er vandaag in elk geval niet weer verloren mogen worden.

Spanje - Duitsland (20.00 uur)

De paniek is groot in Duitsland na de dramatische WK-start tegen Japan. Het toernooi kan na vanavond weleens (zo goed als) voorbij zijn als er niet wordt gewonnen van Spanje. En dat is nou net het land dat misschien wel de meeste indruk tot nu toe heeft gemaakt. Grijpen de Duitsers vandaag de laatste strohalm?

Voetbal op tv

11.00 uur: Japan - Costa Rica, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

14.00 uur: België - Marokko, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

17.00 uur: Kroatië - Canada, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

20.00 uur: Spanje - Duitsland, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen