Kameroen en Servië schieten weinig op met sensationele remise

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 november 2022 – Kameroen en Servië hebben de tweede week van het WK maandagmiddag op geweldige wijze geopend. In groep G maakten beide landen er in Al Wakrah een waar spektakelstuk van. De Kameroeners en de Serviërs stapten uiteindelijk met een 3-3 gelijkspel van het veld. Op de ranglijst hebben zij daar echter weinig aan.

Kameroen en Servië schieten weinig op met sensationele remise

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het leek in de openingsfase een gemakkelijke middag te gaan worden voor Servië. In de eerste twintig minuten kreeg topscorer aller tijden al twee grote kansen om zijn land op voorsprong te zetten. De spits van Fulham kapte zich eerst handig vrij en krulde de bal hard tegen de paal. Even later vond hij een afvallende bal zomaar voor zijn voeten. In het strafschopgebied van Kameroen bleek Mitrovic zijn vizier echter nog niet op scherp te hebben staan. Hij probeerde de bal hard binnen te schieten, maar zag zijn poging uiteindelijk naast het doel belanden.

Daarna begon Kameroen steeds beter in de wedstrijd te komen. Vanja Milinkovic-Savic moest een knal van Pierre Kunde uit zijn doel ranselen en had even later het nakijken op een inzet van Jean-Charles Castelletto. De verdediger liep bij het hoekschop slim door naar de tweede paal en zag dat de bal handig werd doorgekopt door een van zijn ploeggenoten. Van dichtbij was het voor Castelletto een koud kunstje om de 1-0 binnen te werken. Kunde kreeg vlak voor rust nog twee goede kansen op de 2-0. Vanja Milinkovic-Savic bracht redding, de rebound vloog over.

Kameroen leek desondanks met een voorsprong aan de thee te kunnen, maar niets bleek minder waar. In de zes minuten blessuretijd sloeg Servië plotseling toe. Een vrije trap van aanvoerder Dusan Tadic werd op waarde geschat door Strahinja Pavlovic, die de gelijkmaker tegen de touwen knikte. Daarmee was de koek nog niet op voor de Serviërs. Zij profiteerden namelijk van een fout van Devis Epassy, de vervanger van André Onana (uit de selectie gezet). Een houdbare schuiver van Sergej Milinkovic-Savic bleek niet te pakken voor de tweede doelman: 1-2.

Servië trok die lijn in de tweede helft meteen door. De ploeg van bondscoach Dragan Stojkovic wilde de wedstrijd snel in het slot gooide en dat lukte. Na slordig balverlies van Kameroen combineerden de Serviërs er lustig op los rond de zestien van de opponent. Uiteindelijk bezorgde Andrija Zivkovic de bal bij Mitrovic, die dit keer van dichtbij geen fout maakte en de 1-3 binnen tikte. Daarmee leek Kameroen rijp voor de slecht, al liet Servië na om door te drukken na de derde treffer. Daar kreeg het uit het niets de rekening voor gepresenteerd.

In een tijdsbestek van twee minuten tijd poetste Kameroen de achterstand namelijk weg. Invaller Vincent Aboubakar verschalkte Vanja Milinkovic-Savic met een fraaie lob, maar werd afgevlagd vanwege buitenspel. Dat bleek echter niet zo te zijn en de VAR keurde de 2-3 alsnog goed. Niet veel later Aboubakar opnieuw betrokken bij het volgende doelpunt van Kameroen. Hij ontsnapte andermaal nipt aan buitenspel en besloot dit keer niet zelfzuchtig te zijn. Aboubakar zag dat ploeggenoot Eric Maxim Choupo-Moting mee was gekomen en bood hem de niet te missen kans: 3-3.

De slotfase werd door beide trainers gebruikt om veel te wisselen en dat kwam het tempo niet ten goede. De krachten bij Kameroen en Servië vloeiden weg en grote kansen kwamen er dan ook niet meer. De puntendeling brengt beide landen op een puntje in groep G van het WK. Brazilië en Zwitserland staan allebei op drie punten en treffen elkaar later vandaag om 17.00 uur. Tijdens de laatste speelronde speelt Kameroen nog tegen de Brazilianen, terwijl Servië de Zwitsers nog treft.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd