Duitse bondscoach Flick denkt niet aan vertrek bij uitschakeling

30 november 2022, 17:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dutisland staat er in poule E na twee gespeelde wedstrijden niet bepaald goed op. Met slechts één punt bekleedt Die Mannschaft momenteel zelfs de vierde plaats in de poule. Toch is kwalificatie voor de laatste zestien nog altijd mogelijk. Bondscoach Hansi Flick laat zich niet uit het veld slaan door de voorlopig achterblijvende prestaties van zijn elftal.

"We zijn het aan onze stand verplicht om bij de laatste zestien te komen", beseft de oefenmeester zich terdege. "Maar ik voel zelf geen druk", vervolgde hij bij de persconferentie van vandaag voorafgaand aan het laatste groepsduel tegen Costa Rica, dat donderdag wordt afgewerkt. "We moeten vanaf het begin meteen druk zetten en hopen op fouten van de tegenstander, maar Costa Rica is geen makkelijke opponent".

Mocht het de Duitsers niet lukken om de achtste finale te bereiken, dan is Flick bovendien niet van plan op te stappen bij de Duitse bond. "Als het aan mij ligt blijf ik", klonk het vandaag gedecideerd. "Ik kijk uit naar het EK in eigen land, al duurt het nog lang voordat het zover is", doelde hij op het Europees Kampioenschap van 2024.

Mooie woorden voor Frappart

Het allesbeslissende duel tegen de Costa Ricanen staat onder leiding van de Française Stéphanie Frappart. Zij heeft daarmee de primeur om als eerste vrouwelijke arbiter ooit een WK-duel te mogen leiden. Flick was woensdag positief over haar aanstelling. "Ik vertrouw haar honderd procent", liet hij optekenen. "Ze heeft het volledig verdiend met haar top-optredens. Ik hoop dat ze net zoveel uitkijkt naar de wedstrijd als wij en dat ze morgen net als wij goed zal presteren."

Lees ook: Unicum op WK Qatar; Frappart eerste vrouwelijke scheidsrechter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij niet, maar Duitse voetbalbond denk ik wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen