WK voorbij voor dapper Tunesië ondanks stunt tegen Frankrijk

30 november 2022, 18:01

Frankrijk heeft de groepsfase van het WK afgesloten met een verrassende 0-1 nederlaag tegen Tunesië. De stunt was voor de Tunesiërs net niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. Frankrijk grijpt ondanks de nederlaag de groepswinst en treft in de achtste finales de nummer twee van Groep C. Dat wordt Argentinië, Polen, Mexico of Saoedi-Arabië.

Voor Frankrijk waren de belangen niet groot meer in de laatste groepswedstrijd. De Fransen hadden zich dankzij zeges op Australië (4-1) en Denemarken (2-1) al geplaatst voor de achtste finales en waren bovendien zo goed als zeker van de groepswinst. Tunesië streed voor zijn laatste kans en had een overwinning plus een gunstig resultaat bij het andere duel in Groep D nodig.

Didier Deschamps greep de wedstrijd tegen Tunesië om vrijwel alle vaste krachten rust te geven. Zo zat onder meer Kylian Mbappé, drie keer trefzeker in de eerste twee duels, op de Franse bank. Het niet op elkaar ingespeelde B-elftal van Frankrijk straalde in de eerste helft weinig uit, creëerde op een kansje van Kingsley Coman nauwelijks wat en beperkte zich vooral tot tegenhouden. Tunesië werd ook zelden gevaarlijk, maar maakte wel een betere indruk.

Het spelbeeld veranderde na rust niet. De plichtmatige spelende Fransen werden nauwelijks gevaarlijk en kregen na een uur het deksel op de neus, toen Wahbi Khazri optimaal profiteerde van balverlies van Youssouf Fofana en voor de 1-0 tekende. Tunesië stond daardoor even virtueel in de achtste finales, maar de situatie veranderde al snel omdat even later op het andere veld Australië op voorsprong kwam.

Bij Frankrijk kwam na de 1-0 onder meer Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé binnen de lijnen. Het sorteerde voor de Fransen niet het gewenste effect. Griezmann leek diep in blessuretijd nog de 1-1 te maken, maar zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd. Tunesië hield zodoende stand, maar stapte desondanks beteuterd van het veld. Door de zege van Australië op Denemarken is voor de Tunesiërs het WK voorbij. Frankrijk neemt het als groepswinnaar in de volgende ronde op tegen de nummer twee van Groep C.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen