Mexico neemt na WK-debacle afscheid van bondscoach Martino

1 december 2022, 07:30

Gerardo Martino is niet langer de bondscoach van de nationale ploeg van Mexico. De oefenmeester kondigde na het teleurstellend verlopen WK in Qatar aan dat zijn tijd als eindverantvoordlijk erop zit. Martino stond sinds begin 2019 voor de groep bij Los Tricolores.

Mexico slaagde er in Qatar voor de eerste keer in acht toernooien niet in om de groepsfase te overleven. De manschappen van Martino wonnen woensdagavond nog wel met 1-2 van Saudi-Arabië, maar dat was niet genoeg voor een plekje bij de eerste twee in groep C. Eerder dit toernooi had Mexico al gelijkgespeeld tegen Polen (0-0) en werd er met 2-0 verloren van Argentinië.

Lees ook: Mexico scoort te weinig tegen Saudi-Arabië en moet WK verlaten

"Mijn contract eindigde toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot", liet Martino na de wedstrijd weten. "Ik ben verantwoordelijk voor de deze grote teleurstelling en dat maakt mij heel verdrietig. Ik zal alle verantwoordelijkheid voor dit teleurstellende WK op me nemen. Het is al heel lang niet gebeurd dat Mexico zo snel al werd uitgeschakeld op dit toernooi."

Mexico wilde door met Martino

Volgens meerdere media in Mexico deed de voetbalbond Martino voor het WK al een aanbieding om wel met elkaar door te gaan. Daar had de Argentijn geen trek in en hij wees het aanbod af. De 60-jarige trainer was eerder ook bondscoach van Paraguay en Argentinië. Daarnaast werkte hij onder meer bij Newell's Old Boys, FC Barcelona en Atlanta United.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen