Bereiken ook Frankrijk en Engeland vandaag de laatste acht?

4 december 2022, 07:00   Bijgewerkt: 3 december 2022, 23:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 4 december. 

Nieuws

Nasleep Oranje-Verenigde Staten

Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdag voor de kwartfinale van het WK door met 3-1 te winnen van de Verenigde Staten. Het werd de wedstrijd van de wingbacks. Denzel Dumfries scoorde en gaf bij de andere twee treffers de assist, terwijl Daley Blind eveneens met een doelpunt en een assist een belangrijke bijdrage had aan de zege op Team USA. Wat schrijven de media over de zege van Oranje en de kansen die het team van Louis van Gaal heeft in de kwartfinale, waarin Argentinië wacht?

Wedstrijden

Frankrijk-Polen (16.00 uur)

Argentinië en Brazilië werden in aanloop naar het WK in Qatar genoemd als grootste titelkandidaten, maar het is misschien wel Frankrijk dat van alle favorieten de meeste indruk heeft gemaakt in de groepsfase. Het laatste groepsduel met Tunesië resulteerde weliswaar in een 1-0 nederlaag, maar daarin trad de wereldkampioen van 2018 aan zonder haar sterren. Die worden vanmiddag tijdens het achtste finaleduel met Polen 'gewoon' weer aan de aftrap verwacht. De Polen plaatsten zich knap als nummer twee achter Argentinië voor de volgende ronde. Kunnen zij tegen Frankrijk voor een nieuwe stunt zorgen? Of blijken Les Bleus een paar maatjes te groot voor Robert Lewandowski en co?

Engeland-Senegal (20.00 uur)

Voorafgaand aan het WK werd er eigenlijk niet heel veel verwacht van Engeland. De ploeg van Gary Southgate had een teleurstellende Nations League-campagne achter de rug en werd niet sterk genoeg geacht om een serieuze gooi naar de wereldbeker te gaan doen. In de groepsfase kende Engeland echter weinig problemen met Iran en Wales. Om een plek bij de laatste acht te bemachtigen moeten The Three Lions vandaag zien af te rekenen met Senegal, dat zich ten koste van Ecuador als nummer twee van groep A plaatste voor de achtste finales. 

Voetbal op tv

16.00 uur: Frankrijk-Polen, NPO 1 - live verslag van dit WK-duel in de achtste finale

20.00 uur: Engeland-Senegal, NPO 1 - live verslag van dit WK-duel in de achtste finale

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen