Van Gaal naar België? "Als hij gevraagd wordt, gaat hij het doen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 december 2022 – Met zijn 71 jaar is Louis van Gaal de op twee na oudste bondscoach ooit op een WK. Toch staat niet vast dat het Nederlands elftal zijn laatste klus is. De trainer wordt zelfs serieus in verband gebracht met een aanstelling bij België na dit toernooi. "Eén ding weet ik zeker: als hij gevraagd wordt, gaat hij het doen", aldus Hans Kraaij Jr. 

Van Gaal naar België? "Als hij gevraagd wordt, gaat hij het doen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Daarvoor gaf de analist in de studio van ESPN twee redenen. "Het is een geweldig moment om in te stappen", zo begon hij. Hij doelde op het feit dat België teleurstelde door op het huidige WK niet eens de groepsfase door te komen, en daarmee nu echt afscheid zal moeten nemen van de zogenoemde 'gouden generatie'. Dat zal gebeuren zonder Roberto Martínez, die na het WK zelf zijn vertrek aankondigde. 

Ten tweede denkt Kraaij dat Van Gaal het trainersvak na het WK al snel zal gaan missen. "Kijk naar Dick Advocaat", doelde hij op het feit dat de 75-jarige trainer, die al verschillende keren zijn afscheid aankondigde, onlangs toch weer een klus bij 'zijn' ADO Den Haag aannam. "Waarom zou hij stoppen? Hij geniet ervan. Als hij dit drie maanden niet heeft, dan gaat hij zich vervelen."

De speculaties over een aanstelling bij België zijn deze week verder aangewakkerd door Van Gaal zelf, die een mogelijke samenwerking niet wilde uitsluiten. "België is een mooi land met heel vriendelijke mensen. Knokke is een mooi strandparadijs. Ik heb er al over nagedacht, maar dan moet je mijn vrouw Truus overtuigen", lachte de bondscoach.

Lees ook: Van Gaal grapt over avontuur bij België: "Truus nog overtuigen"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd