Van Gaal krijgt steun van twee grootmachten: "Weet precies wat hij doet"

4 december 2022, 21:49

Arséne Wenger en Jurgen Klinsmann steunen de werkwijze van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. In Nederland is er veel kritiek op het spel van Oranje, maar iconen uit de voetballerij lieten op een meeting van FIFA weten die discussie niet helemaal te begrijpen.

"De beste manier om de discussie in Nederland te stoppen, is door met de wereldbeker naar huis te gaan", begint  Wenger zijn verhaal. "Nederland heeft drie topverdedigers centraal staan. Die moet je dan in hun kracht gebruiken. Ik wil Van Gaal niet bestempelen als een conservatieve coach", geeft de oud-trainer van Arsenal aan. "Van Gaal weet, met al zijn ervaring, precies wat hij doet."

Wenger geeft aan respect te hebben voor de manier waarop Louis van Gaal te werk gaat. Zo ziet de Fransman dat Oranje beschikt over drie uitstekende centrale verdedigers die de bondscoach in het huidige systeem in hun krachten laten komen. Klinsmann is daarnaast ook onder de indruk van de voorhoede: "Wij Duitsers hebben de meeste schoten op goal gelost, maar zijn al naar huis. Want wij hebben geen Memphis Depay of Cody Gakpo om de bal erin te schieten", wijst hij een pijnpunt van Die Manschaft aan.

Kritische Van Basten

In Nederland is de afgelopen weken veel kritiek over het povere spel ontstaan. Zo gaf onder meer NOS-analist Marco van Basten aan dat het spel van Oranje in de eerste helft tegen de Verenigde Staten om te huilen was: "Als voetballiefhebber vraag ik me echt af waar ik naar aan het kijken ben", zei de oud-international onder meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ik vond die 2 goals echt lekke uitgespeelt net cruiffcourt voetbal

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegen 2 houthakkers . Die verdediging van usa was zo slecht . Dumfries stond bij die 3e gewoon helemaal vrij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen