Bondscoach Zuid-Korea beklaagt zich over FIFA: "Niet eerlijk"

5 december 2022, 12:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zuid-Korea zorgde op de laatste speeldag van de groepsfase voor een enorme stunt door Portugal te verslaan en zo ten koste van Uruguay en Ghana de knock-outfase te bereiken. Veel tijd om dat te vieren was er niet: drie dagen later staat in de achtste finale namelijk het volgende topland te wachten: titelfavoriet Brazilië. Die korte voorbereidingstijd zit bondscoach Paulo Bento niet lekker. 

"Helaas hebben we niet veel kunnen trainen. 72 uur is daarvoor te kort", deed Bento zijn beklag tijdens zijn persconferentie van zondag. "Omdat ze zowel fysiek als emotioneel vermoeid waren, hebben we de spelers zaterdag rust gegeven. We hebben alleen op zondagochtend getraind, dus natuurlijk wordt het zwaar voor ons team. Extra zwaar zelfs, omdat Brazilië tijdens de laatste wedstrijd hun opstelling heeft kunnen wijzigen." Brazilië was al geplaatst en stuurde een B-ploeg het veld in, die overigens met 1-0 verloor van Kameroen.

"Ik kan me niet herinneren dat er op het WK van 2018 zo weinig tijd zat tussen twee wedstrijden", ging Bento verder. "In mijn ogen is het niet eerlijk om elke 72 uur te moeten spelen. Op deze manier creëert de FIFA slechtere omstandigheden voor de landen die toch al minder zijn. Maar we zullen de beslissing van de FIFA moeten accepteren. Het is al lastig om tegen een geweldig team als dat van Brazilië te spelen - in mijn ogen de favoriet - en dit maakt onze taak nog lastiger."

Motivatie

Toch is Bento ervan overtuigd dat zijn ploeg er alles aan zal doen om wél opnieuw te stunten en de kwartfinale te bereiken. "Ik ben een realist: ik weet dat we voor een lastige taak staan. Maar we moeten het proberen. Als de spelers mij nodig hadden om ze te motiveren, zouden ze er slecht voor staan. Maar ze hebben mij laten zien dat ze al heel gemotiveerd zijn. Het is eerder zo dat ik motivatie krijg van hen dan andersom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen