Son maakt excuses na uitschakeling, bondscoach stapt op

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – De uitschakeling op het WK van Zuid-Korea na de samba-show van Brazilië (4-1) is misschien geen verassing, maar het heeft wel voor veel verdriet gezorgd bij de Koreanen. "Ik kan alleen maar een excuus maken aan de fans", aldus Heung-Min Son na het verlise van zijn land.

Son maakt excuses na uitschakeling, bondscoach stapt op

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Zuid-Koreanen werden overklast door de Brazilianen, die met rust al met 4-0 voor stonden. In de tweede helft deden ze het rustig aan en konden de Aziaten zelfs een eretreffer maken. "We hebben onze best gedaan, maar het was een extreem moeilijke wedstrijd", vertelde de aanvoerder van Zuid-Korea.

Lees ook: Kritiek op 'respectloos' Brazilië: "Zelfs de bondscoach deed mee"

Afzwaaiende bondscoach
De (inmiddels oud-)bondscoach van Zuid-Korea, Paulo Bento, pakte direct zijn spullen na het verlies. Son was teleurgesteld met het vertrek van Bento: "Veel mensen hadden hun bedenkingen bij zijn aantreden, maar zij hebben allemaal voor ons gejuicht op dit WK. Ik weet niet hoe ik hem moet bedanken. Het was een fantastische tijd, een fantastische ervaring. Ik heb heel veel van hem geleerd. Het doet me pijn hem te zien vertrekken", aldus de Spurs-aanvaller.

Het lukte het Zuid-Koreaanse elftal pas twee keer eerder om uit de groepsfase te komen, met de vierde plek tijdens het WK in eigen land als beste prestatie. Volgens de aanvaller was dit toernooi een succes. "Voor het WK heb ik gezegd dat ik het WK onvergetelijk wilde maken. De ploeg en de fans hebben dit toernooi onvergetelijk gemaakt."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd